Analyser (Uppdateras) Ett antal nya och upprepade köprekommendationer samt höjda riktkurser finns bland onsdagens analyser från analysföretagen. 

Deutsche Bank höjer riktkursen för Swedbank till 168 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Swedbank A stängde på 148 kr på tisdagen.

DNB Markets sänker däremot riktkursen för Swedbank till 190 kr från 194 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 148 kr på tisdagen efter en bolagets rapport för det tredje kvartalet.

BofA Securities sänker sin rekommendation för Saab till neutral från köp. Riktkursen sänks till 240 från 320 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Lundbeck till köp från behåll. Riktkursen sänks till 230 från 250 danska kr. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer riktkursen för Nobia till 67 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 59,65 kr.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det norska kemibolaget Yara till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 395 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 342,50 norska kr på tisdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Husqvarna till behåll från köp. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker riktkursen för Tele2 till 140 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 112 kr på tisdagen efter en nedgång med 4,3 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Fabege till 142 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på tisdagen på 121,20 kr.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Corem Property till köp från behåll. Riktkursen höjs till 25 från 19,50 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på tisdagen på 19,30 kr.

Danske Bank Markets har höjt sin rekommendation för Indutrade till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 530 från 455 kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 494 kr under öppningshandeln på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Azelio till 50 kr från 32 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys, publicerad tidigare på onsdagsmorgonen. Vid 11-tiden var aktien upp 8,6 procent till 37,40 kr.

Redeye höjer det rimliga värdet i ett basscenario för Smart Eye till 241 kr per aktie, från 220. Anledningen är att Redeye har höjt sina estimat för DMS-volymerna. Det framgår av en analys. ”Vår övertygelse gällande caset och det långsiktiga spåret är fortfarande jättestark. Men vi räknar med en kortsiktig nedgång på grund av vinsthemtagningar efter en kursuppgång på cirka 70 procent under de två senaste månaderna”, skriver Redeye, vars analyser vanligen är uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

Redeye intar en mer positiv hållning till Christian Berner efter en övervägande positiv rapport för det tredje kvartalet. Det framgår av en analys. ”Kostnadskostymen har minskat, förvärvsaktiviteten ökat och ledningen är relativt positivt trots en medioker orderingång”, skriver Redeye som höjer värdet i basscenariet till 31 kr, från tidigare 28 kr.