Analyser (Uppdateras) Ett antal nya höjda riktkurser och köprekommendationer finns bland onsdagens färska analyser från analysföretagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Getinge till 275 kr från 215 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 204,50 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Sobi till 265 kr från 252 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På tisdagen stängde Sobi-aktien på 178 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Bonava till 84 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Bonava stängde på 68,85 kr på tisdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för ABB till 265 kr från 260 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 235,70 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Mekonomen till 110 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ”Covid-19 har en begränsad effekt på serviceområdet på Mekonomens marknader Sverige och Norge, vilket indikeras i Bilias omvända vinstvarning den 20 september. Covid-19 tycks ha effekten att människor föredrar bilen framför kollektivt resande, vilket understödjer verkstadsbehoven”, heter det i analysen. Aktien stängde på 91,40 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Bulten till 90 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ”Framöver väntas utökningen av fullservicekontrakt (FSP) leda till att Bulten presterar bättre än bilproduktionen, framförallt då användningen av fästelement är väntade att öka i elektriska fordon. Vi höjer riktkursen mot bakgrund av de högre prognoserna, den minskade finansiella risken och de ökade multiplarna för branschen”, skriver Kepler.

Handelsbanken får höjd rekommendation av Barclays till övervikt från tidigare jämvikt. Det framgår av en analys. ”Vi tolkar förra månadens besked om kontorsnedstängningar i Sverige som en positiv stegvis förändring av koncernens filosofi, vilket signalerar en rörelse bort från ett stort kontorsnätverk. Vi ser utrymme för att sådant tänkande kan appliceras i andra regioner för att generera ytterligare kostnadsbesparingar”, skriver Barclays i analysen.

SEB Equities sänker riktkursen för Biogaia till 478 kr från 520 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. Biogaia kom med vinstvarning efter stängning i måndags och slutkursen på tisdagen var just 478 kr.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Intrum till behåll från köp. Riktkursen sänks till 253 från 255 kr. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagskvällen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 238 kr på tisdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för aktien i det danska försäkringsbolaget Topdanmark till behåll från köp. Riktkursen höjs till 329 från 317 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 312,60 kr.

Carnegie återupptar bevakningen av satellitbolaget Ovzon med rekommendationen köp och riktkursen 90 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 65,70 kr.

Nordea Markets höjer riktkursen för Metso Outotec till 7,30 euro från 6,60 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 6,34 euro i Helsingfors.

DNB Markets har höjt riktkursen för Handicare till 54 kr från 41 kr efter att bolaget, som är leverantör av trapphissar, på tisdagen kom med preliminära siffror för det tredje kvartalet 2020. Aktien handlas kring 47 kr i öppningen på onsdagen. Banken upprepar sin köprekommendation för Handicare. Det framgår av en uppdatering från banken.

Nordea höjer sin kassaflödesbaserade värdering, ”fair value”, av bioteknikbolaget Cantargia till 48-54 kr per aktie, upp från tidigare 24-27 kr. Det framgår av en uppdragsanalys på onsdagen från banken. Nordea utgår i analysen från de positiva interrimsdata som bolaget har publicerat från den pågående studien Canfour, data som ”har stärkt vår övertygelse om ett positivt resultat i fas 2a och följaktligen även sannolikheten att CAN04 slutligen kommersialiseras”, skriver Nordea. Cantargia-aktien stängde på drygt 53 kr på tisdagen, motsvarande ett börsvärde på närmare 4,9 miljarder kr. Aktien har stigit med 86 procent sedan början av september.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Fabege till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 125 från 100 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Fabege handlades kring 122 kr en halvtimme in i onsdagens börshandel.

HSBC höjer riktkursen för SAS aktie till 1,75 kr, från 1,35 kr, framgår av en analys. Rekommendationen sälj upprepas. Ändringen kommer som en följd av en justering i modellen för den rekapitaliseringsplan som SAS just nu genomgår. Denna justering innebär en utspädning om 95 procent för de tidigare ägarna. SAS aktie handlades till 2,18 kr på onsdagen.

 

 

Analyser
Här är torsdagens många köprekar
Börsen
Klart positiv öppning
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rapport
SKF klarade förväntningarna
Rapport
Vinstfest för VolvoÄven orderingången klart högre än väntat
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Extrautdelning från Tele2
Rapport
USA-innehav tryckte upp Kinneviks substansvärde
Rapport
Rejält vinstlyft för Haldex
Rapport
Nent klart över förväntan
Börsen
Uppåt i Asien och muntert i Tokyo
Rapport
Thules resultat högre än väntat
Rapport
Husqvarna slog förväntningarna
Rapport
Ungefär som väntat för Axfood
Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: AP/TT
Wall Street
Återhämtning på Wall Street
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"