Analyser (Uppdateras) Ett antal nya köprekommendationer och riktkurser har publicerats under onsdagen. 

Nordea Markets höjer riktkursen för Systemair till 182 kr från 176 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Systemair stängde på 170 kr på tisdagen.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Epiroc till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 105 från 90 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 114,70 kr på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för DSV Panalpina till köp från behåll. Riktkursen höjs till 850 från 700 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 741 kr på tisdagen.

SEB inleder bevakning av det danska hälsovårdbolaget ALK-Abello med en köprekommendation. Det framgår av en analys. Riktkursen sätts till 2.150 danska kr, att ställa mot aktiens nuvarande kurs som vid tisdagens stängning låg på 1.757 kr. SEB väntar sig att bolaget kommer att växa med i snitt cirka 11 procent, eller mer, de kommande fem åren och att marginalen samtidigt stiger till 26 procent år 2025, från nuvarande nivåer kring noll.

Pareto inleder bevakning av bioteknikbolaget Vicore Pharma med en köprekommendation och en riktkurs om 51 kr. Det framgår av en analys som släpptes på onsdagen. Aktien stängde strax under 14 kr på tisdagen.

Carnegie höjer riktkursen för Nent till 340 kronor från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 291,60 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Tomra till köp från behåll. Riktkursen höjs till 400 från 350 norska kr. Det framgår av en analys. ”Vi förväntar oss att ett antal hållbarhetsinitiativ kommer att gynna Tomra, som automatiserad livsmedelshantering och automatiserade pantsystem”, skriver Kepler Cheuvreux. Analyshuset höjer sitt rimliga värde för ”summan av delarna” i Tomra till 470 norska kr, men applicerar samtidigt en rabatt på cirka 15 procent vilket ger den nya riktkursen 400 norska kr, heter det i analysen. Latour är största ägare i Tomra med ett innehav om drygt 21 procent.