Analyser (Uppdateras) En del nya analyser med ändrade riktkurser och rekommendationer har publicerats av analysföretagen under onsdagen.

DNB Markets inleder bevakningen av Lundin Energy med rekommendationen behåll och riktkurs 245 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 235,30 kr på tisdagen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Riktkursen höjs till 160 från 150 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 153 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Husqvarna till 77 kr från 71 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SEB Equities höjer riktkursen för Oncopeptides till 174 kr från 161 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 133,50 kr på tisdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för B3 Consulting till 55 kr från 69 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

UBS sänker sin rekommendation för EQT till neutral från köp samtidigt som riktkursen 145 kr upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 147 kr på onsdagsförmiddagen.

Carnegie har höjt sin rekommendation för den finländska däcktillverkaren Nokian Renkaat med två steg på onsdagen, från sälj till köp. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Kepler Cheuvreux höjer också Nokian Renkaaat till köp, från behåll och justerar upp riktkursen till 25 euro, från 18 euro. Det framgår av ett marknadsbrev. På tisdagskvällen kom beskedet att Jukka Mosio blir vd för bolaget, och ersätter Hille Korhonen som haft den posten i tre år. Kepler noterar att Nokian även fick en ny styrelseordförande nyligen, Jukka Hienonen som tillträdde i april. ”Med två turnaround-specialister som nu styr bolaget, marginaler på bottennivåer under första kvartalet och multiplar som återspeglar fallande avkastningar, höjer vi Nokian från behåll till köp, och lyfter vår riktkurs från 18 till 25 euro”, skriver Kepler Cheuvreux. Aktien steg rejält i den inledande handeln i Helsingfors och var vid 9.25-tiden upp nära 13 procent till 21,19 euro.

Det danska IT-bolaget Cbrain handlas till en betydande premie jämfört med bolagets sektorkollegor och det är enligt Carnegie inte motiverat sett till bolagets framtida tillväxt och marginal – i förhållande till bolagets riskprofil. Det framgår av en analys där Carnegie inleder bevakning av bolaget med rekommendationen sälj. Riktkursen sätts till 55 danska kr. Cbrain-aktien handlas vid 10-tiden på onsdagen till 97,80 danska kr, en nedgång om över 5 procent för dagen.

 

 

 

Börsen
Avanza vinnare på nedåtgående börs
Foto: istockphoto
Bedrägerier
Danske Bank: Se upp för bedragare
Foto: Anders Good/TT
Fritidshus
Rekordstort intresse för fritidshus
Rekommendationer
Goldman Sachs: Köp SKF
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapporter
Cloetta: Svårare sälja godis under pandemin
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapporter
JM har det tufft i Norge
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapporter
Avanzas resultat bättre än prognoserna
Asien
Asienbörserna backade
Försäkringar
Många hemmafixare osäkra på försäkringen
Foto: istockphoto
Wall Street
Google och Disney backade
Analyser
Analytiker tror på Nordea och Intrum
Börsen
Stefan Persson på köphumör
Foto: Shutterstock
Rapporter
Tufft för OEM under pandemin
Fritidshus
Fastighetsbyrån: Köpläge i Spanien efter coronan"Prisnedgången kan vara nära 30 procent"
Rapporter
Kinneviks vd om bolagets strategi
Rapporter
Essitys försäljning backar
Gästkrönika
Lundkvist: Intresset ökar för asiatiska företagsobligationerNollräntor i väst får investerare att blicka österut
Foto: Shutterstock
Bidragsberättigat
Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidragNy dom ger fritt fram för mängder av aktiviteter
Pension
Pensionen räknas upp nästa årKan bli cirka 100 kr mer i månaden
Foto: Henrik Montgomery/TT
Aktie
Intrum rusar 15 procent efter omvända vinstvarningen"Snabb återhämtning till normalläge"
Räntan
Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder
Analys
Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat
10/7
Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman
Räntan
Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning
Analyser
Här är fredagens färska analyser