Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekar finns bland onsdagens analyser från analysföretagen.

Bank of America Merrill Lynch tar upp Yaras aktie för bevakning och rekommenderar köp med riktkurs 430 norska kr. Det framgår av Bloomberg. Yaras aktie stängde på 346,90 kr på tisdagen.

Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för riskkapitalbolaget EQT till köp från tidigare neutral. Riktkursen lyfts från 100 till 140 kr. Det rapporterar Bloomberg News. Investmentbanken anser att den premie som man får betala för EQT:s aktie jämfört med det europeiska riskkapitalbolaget Partners Group är motiverad. Enligt Bank of America Merrill Lynch driver de penningtvättsrelaterade frågor som har tyngt skandinaviska banker investerares intresse till EQT, något som adderar till tidigare nämnda premie.

Pareto Securities höjer riktkursen för Storytel till 255 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. Storytel stängde på 172,20 kr på tisdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för MTG till 106 kr från 126 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. MTG-aktien rasade 14 procent på tisdagen efter besked om att förhandlingarna om att bilda ett samriskbolag för e-sportexpansion i Kina med Huya avbryts. MTG meddelade också omfattande nedskrivningar och besparingar utöver det som tidigare kommunicerats. Aktien stängde på 100,30 kr.

Även Nordea sänker riktkursen för MTG, till 123 kr från 124 kr. Rekommendationen köp upprepas.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Sinch till behåll från köp. Riktkursen höjs till 350 från 215 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien har stigit med 212 procent det senaste året och stängningskursen den 21 januari var 328 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Avanza till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 97 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades upp med 0,6 procent på tisdagen och stängde på 107 kr sedan nätbanken redovisat siffror för det fjärde kvartalet före öppning.

HSBC sänker sin rekommendation för oljebolaget Lundin Petroleum till minska från tidigare behåll. Riktkursen är oförändrat 290 kr. Det skriver Bloomberg First Word. Lundin Petroleum stängde till kursen 324,80 kr på tisdagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Mips till behåll från köp. Riktkursen höjs till 210 från 190 kr. Det framgår av Bloomberg. Mips aktie stängde på 217,50 kr på tisdagen.

Redeye höjer sin värdering av gamingbolaget Stillfront i ett så kallat basscenario till 520 kr, upp från tidigare 415 kr. Det framgår av en analysuppdatering efter det att Stillfront på tisdagskvällen aviserade förvärvet av det amerikanska gamingbolaget Storm8. Aktien stängde på 381 kr på tisdagen. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser, där bolaget betalar för bevakningen, och analytikerna som följer Stillfront äger själva aktier i bolaget.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för HMS Networks aktie till behåll från sälj. Det framgår av Bloomberg.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Nokian Renkaat till behåll från köp. Riktkursen är 27 euro. Det skriver Bloomberg First Word.