Analyser Några få analyser har inkommit under onsdagen från analyshusen.

En ökad andel fullprisförsäljning har stärkt H&M:s lönsamhet och trenden väntas hålla i sig de kommande åren i takt med att klädbolagets stora varulager minskar. Givet H&M:s återhämtningsmöjligheter är värderingen ännu inte utmanande. Det skriver RBC Capital Markets i en analys där rekommendationen höjts till outperform från sector perform. Den nya riktkursen är satt till 210 kr, tidigare 175, och med det ligger RBC högst av de analytiker som följer bolaget.

Även Nordea Markets höjer sin rekommendation för H&M, till behåll från sälj. Det rimliga värdet enligt Nordeas kassaflödesanalys är 170 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagen. H&M-aktien stängde på drygt 180 kr på tisdagen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Lundbergs till behåll från köp. Riktkursen är 360 kr. Det framgår av Bloomberg. Lundbergs aktie öppnade onsdagens handel just kring kursen 360 kr.

Marknaden har ännu inte fullt ut insett de ”game changing” effekter som Brulpadda-fyndet tidigare i år innebär. Inför kommande borrningsresultat är det nu dags att köpa Africa Energy. Det hävdar Pareto Securities i en analysuppdatering, där köprekommendation och riktkurs 3,10 kr upprepas. ”Då prospekteringsaktier typiskt rör sig klart innan borrningsresultaten offentliggörs, rekommenderar vi köp nu för att dra full nytta av de mycket spännande borrkampanjen under det första kvartalet 2020”, skriver mäklarfirmans analytiker, som flaggar för att om borrningarna blir riktigt lyckade skulle riktkursen kunna lyftas till närmare 6 kr.

Green Landscapings halvårsrapport visade inte det lönsamhetslyft som Börsplus hade hoppats på. ”Förklaringen är att man stramat upp redovisningen vilket långsiktigt borde vara bra”, skriver Börsplus och behåller sitt köpråd på aktien.