Här är onsdagens färska analyser

Publicerad 2018-07-25 11:00

AnalyserUPPDATERAS Bland dagens analyser finns nyheten att ett analyshus inleder bevakning av ett satellitkommunikationsbolag på First North.

Carnegie inleder bevakning av satellitkommunikationsbolaget Ovzon, med rekommendation köp och riktkurs 100 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. First North-listade Ovzon har en patenterad lösning i drift som möjliggör mobila bredbandstjänster via satellit. För närvarande leasar bolaget satellitkapacitet men en långsiktig vision är att skjuta upp egna satelliter.

Kredithanteringsbolaget Intrums värdering är nu oattraktiv. Det anser Danske Bank som sänkt aktien till sälj (behåll) och som anger 228 kr som riktkurs, enligt Nyhetsbyrån Direkt. ”Vi väntar oss en sämre finansiell hävstång givet att vinsterna från Intesas PD-bok inte är förväntade att bli återkommande på längre sikt och att det finns ytterligare risk för pressad avkastning inom PD-affären”, heter det i ett marknadsbrev från banken.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Oriflame till öka från minska. Riktkursen sänks till 310 från 320 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Oriflame stängde på 281 kr på måndagen.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Alfa Laval till 263 kr från 230 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av en analys. Alfa Laval stängde på 239 kr på måndagen. Aktien har gått upp med drygt 12 procent sedan kvartalsrapporten den 16 juli.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Arise till behåll från köp. Riktkursen höjs till 17 från 16 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux återupptar bevakning av Karo Pharma med rekommendationen behåll. Riktkursen är 37 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp inför kvartalsrapporten som släpps på fredag. Riktkursen sänks från 1 380 till 950 kr för att återspegla Veoneer-avknoppningen. Det framgår av ett marknadsbrev.