Analyser UPPDATERAS Bland onsdagens analyser finns flera sänkta rekommendationer, men även två köprekar.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Dustin med köp. Riktkursen är 100 kr. Det skriver Bloomberg First Word. Senast betalt för aktien var närmare 76 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för SSAB A till 46 kr från tidigare 50 kr. Rekommendationen köp upprepas emellertid. Det framgår av Bloomberg.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för New Wave till 60 kr från 66 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Kepler har sänkt vinstestimaten med 15 respektive 8 procent för de två kommande åren.

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för Elekta till 120 kr från 135 kr. Rekommendationen öka upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlas kring nästan 107 kr på onsdagen efter en uppgång med nästan 4 procent för dagen.

UBS höjer däremot sin rekommendation för Elekta till köp från neutral. Riktkursen höjs till 130 från 115 kr. Det framgår av en analys.

Senast betalt för strålterapiaktien var drygt 106 kronor, en uppgång med över 3 procent i onsdagens öppningshandel. På torsdag rapporterar Elekta.

Affärsvärlden analystjänst Analys+ rekommenderar köp av aktien i kosmetikbolaget Oriflame. ”Blankarna har åter börjat sätta tänderna i Oriflame. Affärsvärlden gör tvärtom och trycker på köpknappen”, heter det i analysen.