Analyser En sektoranalys finns i onsdagens skörd av rekommendationer. IT-konsultbolagen är väl positionerade och därför väljer ett analysbolag att särskilt följa fyra av dem.

De svenska IT-konsultbolagen är väl positionerade i en sektor som väntas växa i flera år framöver, och deras affärsmodell gör att de kan dela ut stora delar av sina vinster till aktieägarna. Det skriver Pareto i en sektorkommentar och inleder bevakning av flera IT-konsultbolag noterade i Stockholm. Knowit, Acando och B3 Consulting Group får köprekommendationer och riktkurser på 220, 37 respektive 80 kr. HIQ får behållrekommendation och riktkurs 50 kr.

Jefferies International sänker riktkursen för Dometic till 85 kr från 110 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Dometic offentliggjorde sin rapport för det tredje kvartalet i torsdags förra veckan varefter kursen föll 16 procent samma dag – från 72,50 till runt 59 kr. Aktien har tagit igen delar av det fallet och stängde på 63,30 kr på tisdagen.

DNB Markets sänker riktkursen för SSAB A till 38 kr från 45 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys daterad 30 oktober.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för skogsbolaget SCA till 100 kr från tidigare 110 kr efter tisdagens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad 30 oktober.

Pareto Securities höjer däremot sin rekommendation för skogsjätten SCA till köp från behåll efter bolagets kvartalsrapport. Riktkursen höjs till 110 kr från tidigare 90 kr. Det framgår av en analys daterad 31 oktober.