Analyser Saab får både sänkt riktkurs och samtidigt köprekommendation från samma analyshus efter nyheten om nyemissionen.

Efter försvarsföretaget Saabs delårsrapport på tisdagen som ackompanjerades av ett nyemissionsbesked på 6 miljarder kr sänker Nordea sin riktkurs på aktien från 500 till 450 kr. Det framgår av en analys där Nordea justerar ned sina prognoser för Saabs rörelsevinst för åren 2019-2020 med 5-6 procent ned anledning av att resultatet för det tredje kvartalet var svagare än väntat. Nordea upprepar dock sin köprekommendation med hänvisning till att banken ser omfattande möjligheter. Saab-aktien föll 16 procent på tisdagen och är nu billigare, konstaterar banken.

Nordea Markets sänker riktkursen för Oriflame till 200 kr från 235 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Oriflame stängde på 212,40 kr på tisdagen, och aktien har backat med nästan 25 procent de tre senaste månaderna.

Barclays Capital sänker riktkursen för Sandvik till 127 kr från 140 kr. Det skriver Reuters. Rekommendationen är undervikt.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från behåll. Riktkursen höjs till 191 från 180 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Bonava till köp från behåll. Riktkursen är fortsatt 127 kr, skriver Bloomberg News.