Analyser (Uppdateras) Ett antal nya analyser med köprekommendationer fortsätter att publiceras dagens före skärtorsdagen. Här är onsdagens skörd.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kindred till 170 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer riktkursen för ABB till 320 kr från 300 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen. ABB stängde kring 265 kr på tisdagen.

Pareto Securities inleder bevakningen av Media and Games Invest (MGI Group) med rekommendationen köp och riktkurs 64 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på tisdagen på 36,50 kr.

DNB Markets höjer riktkursen för SSAB till 56 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. A-aktien i SSAB stängde på 44,97 kr på tisdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Outokumpu till 6,00 euro från 4,80 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 4,80 euro i Helsingfors på tisdagen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Alfa Laval till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 280 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske Bank pekar på att aktien har gått upp med över 20 procent sedan början av februari och att aktien därmed är fullprisad. Aktien stängde på 269,40 kr på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Mekonomen till 140 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities inleder bevakning av Essity med rekommendationen köp och riktkurs 320 kr. Det framgår av en analys. ”Vi förväntar oss att Essity kommer vara en ‘post’-pandemivinnare, drivet av en återhämtning för den organiska försäljningstillväxten och stegvis ökande marginaler”, noterar analyshuset. B-aktien stängde på 273,40 kr föregående handelsdag.

Redeye sänker i en uppdragsanalys, där analyshuset mottagit ersättning för sin analys, riktvärdet i basscenariot för Cantargia till 46 kr från tidigare 54 kr. Det framgår av en analys. Samtidigt höjer Redeye riktvärdet i ett positivt scenario med 35 procent till 95 kr till följd av bolagets ökade satsning och möjligheterna för Can04 i nya patientpopulationer och indikationer. Kursfallet för Cantargia efter den misslyckade Novartis-studien bedömer Redeye vara överdrivet och Redeye pekar ut Cantargia som ett av de mest lovande svenska cancerforskningsbolagen. På tisdagen stängde Cantargia vid kursen 29,10 kr.