Aktierekar (Uppdateras) Sänkta rekommendationer för SKF, Autoliv och Industrivärden samt en höjd riktkurs för Trelleborg finns med bland de aktierekar som hittills publicerats på onsdagen. 

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för SKF till undervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 155 från 147 kronor. Det skriver Reuters. I måndags rapporterade Bloomberg News, med hänvisning till källor, att SKF undersöker en försäljning av sin flygverksamhet, efter att aktivistfonden Cevian drivit på frågan. B-aktien stängde på 176:05 på tisdagen.

UBS sänker sin rekommendation för Autoliv till neutral från köp. Det framgår av ett marknadsbrev.

Bank of America Securities sänker sin rekommendation för Industrivärden till underperform från neutral.

Danske Bank Markets inleder bevakning av Diös med rekommendationen behåll. Riktkursen är 85 kronor.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 300 kronor från 290 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Trelleborg höll den 5 december ”Analyst Day” i Stuttgart, Tyskland. Nordea Markets skriver att det huvudsakliga budskapet från Trelleborg var att bolaget blivit mer lönsamt och mindre cykliskt. Det som en konsekvens av omstruktureringen av bolagets portfölj som inleddes för tre år sedan. Dessutom har Trelleborgs exponering mot segment med riklig sekulär tillväxt, så som flyg och sjukvård, ökat. Aktien stängde på 259:80 kronor föregående handelsdag.

Carnegie höjer riktkursen för Swedbank till 225 kronor från 205 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 166:50 kronor föregående handelsdag.