Aktierekar En färsk köprekommendation för ett specialistläkemedelsbolag och en slopad sådan för ett bilsäkerhetsföretag finns med bland de analyser som hittills publicerats på onsdagen. 

UBS har höjt sin rekommendation för SHB till köp från neutral.

Carnegie höjer sin rekommendation för Fortum till köp från behåll. Riktkursen höjs till 15 från 11:50 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien var upp 13,3 procent till 13:70 euro i Helsingfors under onsdagsmorgonen.

Bryan Garnier har inlett bevakning av specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutic med köprekommendation. Riktkursen är 190 kronor. Under den tidiga onsdagshandeln handlades aktien ned 0,3 procent till 81:20 kronor.

Pareto Securities inleder bevakning av IT-bolaget Exsitec med rekommendationen behåll. Riktkursen är 160 kronor. Aktien stängde på 153 kronor föregående handelsdag.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp. Riktkursen sänks till 900 från 970 kronor. Banken ser försämrade utsikter för Autoliv avseende nästa år med kunder som står inför hög inflation och/eller högre finansieringskostnader. Efter en dryg halvtimmes handel på onsdagen var aktien ned 1,7 procent till 785:80 kronor.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Oncopeptides till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 12 från 43 kronor.

Pareto Securities ser en kortsiktig möjlighet i häradet 30 till 50 procent i forskningsbolaget Vicore Pharma efter aktienedgången i spåren av beskedet att covid-19 studien Attract-3 i fas 3 varken nådde upp till primära eller sekundära mål. Det framgår av en analys på onsdagen. Pareto upprepar sin köprekommendation med en bibehållen riktkurs på 97 kronor.