Analyser (Uppdateras) Några få nya rekommendationer har publicerats av analysföretagen på måndagen. Här är dagens skörd.

Norska Sparebank 1 Markets har inlett bevakning av vindenergibolaget Hexicon med köprekommendation och riktkurs 5 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 4,9 procent och bytte händer till 2,90 kr, motsvarande ett marknadsvärde på alla aktier vid drygt 1 miljard kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Novo Nordisk till behåll från köp. Riktkursen höjs till 650 från 625 danska kr. Det framgår av en analys. Novo Nordisk kom i onsdags förra veckan med en delårsrapport som på bred front slog analytikerförväntningarna. Bolaget skruvade även upp helårsprognoserna. I fredags förra veckan stängde aktien på 626,90 danska kr i Köpenhamn.

 Carnegie sänker riktkursen för Storytel till 220 kr från 245 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Storytel kom i fredags i förra veckan med rapport för det andra kvartalet där resultatet var sämre än väntat och helårsprognoserna skruvades ned. Carnegies riktkursrevidering görs mot bakgrund av en ”svag rapport för det andra kvartalet”. Aktien dök 17 procent på fredagen och stängde på 186,50 kr. I den inledande handeln på måndagen återhämtade aktien viss mark, och var upp cirka 1 procent.

DNB Markets höjer riktkursen för Veoneer till 320 kr från 270 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. I förra veckan blev det känt att Qualcomm lagt ett budförslag om 37 dollar per aktie för Veoneer, vilket var 18 procent högre än det bud som Magna lagt så sent som i juli. Att Magna, eller någon annan aktör för den delen, kommer med ett motbud är osannolikt enligt DNB Markets. På måndagsförmiddagen var aktien i Veoneer ned 2,8 procent och bytte händer till 326,80 kr, en nivå strax över Qualcomms bud om motsvarande cirka 321 kr per aktie.