Analyser En färsk köprekommendation för Axfood men en slopad sådan för Skistar finns med bland de aktierekar som hittills publicerats på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin kortsiktiga rekommendation för Axfood till köp från behåll. Den långsiktiga rekommendationen höjs till marketperform från underperform med en riktkurs på 330 kronor.

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Nibe till köp från behåll. Riktkursen sänks till 90 från 100 kronor. Aktien handlades 1,3 procent upp till 71:24 kronor under den initiala måndagshandeln.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin kortsiktiga rekommendation för Skistar till behåll från köp. Det framgår av en uppdatering från banken.

DNB Markets sänker riktkursen för Skistar till 175 kronor från 190 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för XXL till minska från behåll. Riktkursen sänks till 5 från 11 norska kronor.  XXL lämnade en vinstvarning förra veckan. I fredags stängde aktien på 6:955 norska kronor.

”Vi bedömer att den jämförbara försäljningen kommer in 5 procent högre än 2019 och 5 procent lägre i årstakt. Om vi antar en liknande nedgång jämfört med föregående år under andra halvåret och en bruttomarginal kring företagets egna mål, ser vi en risk för 2022 års vinst per aktie med en skuldsättningsgrad som ligger över 3,5 gånger under fjärde kvartalet, med risk för ytterligare en runda för återfinansiering”, skriver Kepler Cheuvreux.