Analyser (Uppdateras) I inledningen till rapportsäsongen laddar analyshusen för nya riktkurser och nya rekommendationer. I måndagens analysskörd finns flera nya köprekar.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Hoist till köp från behåll. Riktkursen sänks till 40 från 60 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 23,16 kr på måndagen. Den har backat med 54 procent sedan årsskiftet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Getinge till 210 kr från 195 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 181 kr.

SEB Equities höjer sin rekommendation för investmentbolaget Kinnevik till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 211 kr från 197 kr. Det framgår av en analys. Kinnevik B stängde på fredagen till kursen 195,95 kr efter en uppgång om 5,3 procent för dagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Kinnevik till 230 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde strax under 196 kr.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Tieto Evry till köp från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 26 från 32 euro. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 20,16 euro i Helsingfors på fredagen.

SEB Equities höjde i fredags sin rekommendation för Axfood till behåll, från sälj. Riktkursen höjdes till 205 från 180 kr. Det framgår av en analys daterad den 17 april. Aktien stängde på 204,60 kr i fredags.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Ericsson till behåll från köp. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Danske Banks riktkurs ligger nu på 87 kr. Aktien har gått starkt de senaste veckorna och är tillbaka på ungefär samma nivå som före coronautbrottet i Europa. Den stängde på 86,60 kr. Danske Bank anser att Ericsson nu är fullvärderat och att de rådande multiplarna är fair, enligt morgonbrevet.

Pareto Securities sänker riktkursen för Atrium Ljungberg till 158 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för den finländska teleoperatören Elisa till minska från tidigare behåll. Riktkursen höjs dock till 50 euro från 39 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Elisa stängde på fredagen till kursen 54,26 euro på Helsingforsbörsen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Nent till behåll från sälj. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Bravida till köp från behåll. Riktkursen sätts till 93 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 73,45 kr i fredags.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för EQT till sälj från behåll. Riktkursen sätts till 100 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien i EQT stängde på drygt 128 kr i fredags.

DNB Markets sänker riktkursen för Millicom till 520 kr från 550 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.