Analyser (Uppdateras) Analyshusen fortsätter att utfärda nya köprekommendationer. Här är måndagens färska analyser.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Kinnevik till köp från behåll. Riktkursen sänks till 198 från 235 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 162,60 kr i fredags.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Kindred till köp från behåll. Riktkursen höjs till 59 från 55 kr. Det framgår av en analys. ”2020 kommer att bli ett utmanande år, men de senaste uppdateringarna från bolaget understryker motståndskraften i intäkterna”, skriver SEB. Aktien har fallit med 38 procent sedan årsskiftet och den stängde på 35,41 kr på fredagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Ambea till 72 kr från 88 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 41,65 kr på fredagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för H&M till 185 kr från 215 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien backade med cirka 1 procent till 114 kr i fredags efter rapporten för det första kvartalet.

Carnegie höjer riktkursen för H&M till 125 kr från 100 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. H&M-aktien stängde på 114 kr på fredagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Saab till 350 kr från 375 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”Certainly affected, but largely protected”. Aktien stängde på 180,50 kr på fredagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för ståltillverkaren SSAB till 26 kr från tidigare 32 kr för A-aktien. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Även om vi inte vet den fulla effekten av pandemin har vi bedömt att volymerna minskar med 8 procent 2020, enligt vårt basscenario för den europeiska stålsektorn”, skriver Kepler Cheuvreux.

Pareto Securities sänker riktkursen för medicinteknikbolaget Boule Diagnostics till 75 kr från tidigare 100 kronor med en bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys på måndagen. Efter riktkurssänkningen motsvarar Paretos värdering en rabatt på 31 procent jämfört med bolagets konkurrenter. Beslutet från Boule Diagnostics att dra tillbaka utdelningen beskrivs som ”förnuftigt” även om Pareto inte ser det som en nödvändighet med ett eget kapital på 57 procent och en nettoskuld på 0,8 gånger ebitda-resultatet.

Nordea Markets sänker riktkursen för Ericsson till 98 kr från 103 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Ericsson stängde på drygt 78 kr i fredags.

Nordea Markets sänker riktkursen för Nobina till 80 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 54 kr i fredags.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Castellum till köp från sälj. Riktkursen sänks till 191 från 215 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Lagercrantz till köp från behåll. Riktkursen är 135 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Kungsleden till köp från behåll. Riktkursen sänks till 79 från 113 kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas med en rabatt mot substans om 25 procent och det är klart under det historiska snittet, skriver DNB.

Placera
Överviktar amerikanska och asiatiska aktier"Viruset trycker på hållbarhetsvågen"
Konjunktur
Nordea: Det värsta raset är bakom oss"Läget som sämst i april"
Foto: Shutterstock
Placera
Chefsstrategen: Handelskriget en större risk än pandemin
Börsen
Ännu en uppgångsdag på Stockholmsbörsen
Bolån
Nordea: Riksbankens förtjänst att boräntorna förblir låga
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
Sektor
SAS lyfter igenFördubblar kapaciteten i juni
Foto: Hasan Jamali/AP/TT
Sektor
IEA: Historiskt ras i hela energisektornÄven gröna energislag drabbas
Pandemin
EU föreslår återhämtningsfond på 750 miljarder euroSverige tilldelas cirka 50 miljarder kr
Foto: Shutterstock
Pandemin
H&M förlänger inte korttidspermitteringarna2.500 anställda på väg tillbaka till jobbet
Analyser
Här är onsdagens färska analyser
Analys
DNB: Begränsad uppsida för Electrolux
Krisen
Nytt japanskt stimulanspaketMotsvarar 40 procent av BNP
Aktie
Oscar Properties skjuter på både stämma och årsredovisning
Foto: Shutterstock
Placera
Aktiemäklaren: Sommarens rapportperiod avgörande för börshumöretGillar tech, hälsovård och gaming
Foto: Henrik Montgomery/TT
Pandemin
Finansministern: BNP minskar 7 procent i år
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Bostad
SEB: Bostadsbyggande viker mindre än vid tidigare kriser
26/5
Trading Direkt: Skillnad när Evo tar plats i OMXS30
Analys
Pareto: Köksbolagets återhämtning inte inprisad i kursen
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Nordea: Risk för H&M-förlust även tredje kvartaletMen håller fast vid rekommendationen "behåll"
Aktie
Equinor investerar i "svart magi"Går in i fusionsbolag
Placera
Swedbank drar ned Europa till underviktTror att aktiemarknaden underpresterar ännu en tid
Börsen
ECB redo utöka tillgångsköpen
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Evolution Gaming: Bra start på andra kvartalet
Fonder
Hemberg startar datadriven "Buffett"-fond