Här är måndagens nya analyser

Publicerad 2017-08-21 10:41

AnalyserUPPDATERAD Några nya analyser och köprekar har inkommit i början av denna börsvecka.

Handelsbanken bedömer att värmeteknikbolaget Nibe kommer att lyckas väl samt att bolaget kommer att visa förvärvsdriven tillväxt. Sammantaget ger det stöd för bankens uppgradering av aktien till köp från tidigare öka. Riktkursen ligger kvar vid 98 kr. Nibes aktiekurs har enligt Handelsbanken haft en dålig utveckling den senaste tiden ur ett historiskt perspektiv. Att köpa på nedgångar har tidigare visat sig vara mycket lönsamt för investerarna och Handelsbanken förväntar sig att det kommer att bli fallet igen. Banken känner sig säkra på att Nibe kommer att fortsätta att visa goda marginaler och växa med förvärv som i sin tur kommer att ge bränsle till stark vinsttillväxt. Nibe stänge på 70,50 i fredags efter en nedgång på drygt 6 procent efter bolagets kvartalsrapport samma dag.

Även DNB Markets höjer sin rekommendation för Nibe till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 80 kr. Det skriver Bloomberg First Word. På måndagen stiger aktien nästan 2,6 procent till 72,30 kr. Även

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s höjer Stora Ensos kreditbetyg till BB+ från BB. Utsikterna för det nya högre betyget är stabila. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Stora Enso har genomfört en lyckosam omstöpning till ett tillväxtorienterat skogs- och pappersbolag med fokus på stabila slutmarknader och ett minskat beroende av strukturellt sjunkande pappersmarknader”, skriver S&P som anser att koncernens riskprofil har stärkts som en följd av det.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Avanza till behåll från sälj. Det skriver Bloomberg First Word.

Carnegie har inlett bevakning av fastighetsbolaget Trianon med rekommendation behåll och riktkurs 53 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.