Analyser (Uppdateras) Ett stort antal nya och upprepade köprekommendationer har utfärdats av analysföretagen så här i inledningen till årets första rapportsäsong. Här är måndagens skörd.

Carnegie höjer riktkursen för Veoneer till 240 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde senast på 225 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Sinch till 1.595 kr från 1.100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 1.296 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Elux Pro till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 50 från 41 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på drygt 50 kr i fredags och den har gått upp med 47 procent de tre senaste månaderna.

Carnegie har sänkt sin rekommendation för Mekonomen till behåll från köp. Riktkursen är fortfarande 110 kr. Aktien backade med 3,6 procent i fredags och stängde på 100,60 kr.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ratos till köp från behåll. Riktkursen höjs till 49 från 37 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 37,72 kr i fredags.

Nordea Markets har höjt riktkursen för det finländska husdjursbolaget Musti till 29,50 euro, från 24,60 euro. Köprekommendationen upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 26,76 euro i Helsingfors föregående handelsdag.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till sälj från behåll. Riktkursen är 25 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 33,04 kr i fredags.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Duni till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 110 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Duni-aktien backade med 4 procent 105,80 i fredags efter bolagets släppt preliminära siffror för det fjärde kvartalet.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för JM till köp från behåll. Riktkursen höjs till 350 från 300 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. JM-aktien stängde på drygt 300 kr i fredags.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för SEB till behåll från köp. Riktkursen sänks till 94 från 95 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. SEB (A-aktien) stängde på 92,80 kr i fredags.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Pandox till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 110 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 139 kr i fredags.

Pareto Securities höjer riktkursen för Zalando till 114 euro från 96 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 98,48 euro.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Arjo till behåll från köp. Riktkursen sänks till 67 från 68 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Arjo stängde på 62,40 kr i fredags.

Carnegie sänker sin rekommendation för Fagerhult till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 55 från 50 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på fredagen på 49,10 kr.

Vätgasbolaget Nels riktkurs höjs till 37 norska kr från 26 norska kr hos Berenberg, framgår av en analys på måndagen, enligt TDN Direkt. Berenberg anser att Nel under kapitalmarknadsdagen i förra veckan belyste en rad möjliga projekt på över 10 gigawatt, vilket kan leda till fortsatt starkt orderintag de kommande 12-18 månaderna, skriver TDN Direkt. Berenbergs rekommendation för Nel-aktien är fortsatt köp. Aktien steg med 0,7 procent på måndagen. Även de svenska vätgasaktierna handlades upp. Mest steg Cell Impact, som var upp med runt 9 procent vid lunchtid på måndagen, medan Powercell, Impact Coatings och Metacon hittades 3-4 procent upp.

 

Sektor
Danske: Rädslan för kontorsdöd överdriven"Effekterna av hemarbetet blir inte drastiska"
Köptips
Affärsvärlden: Teleoperatören med 25 procents uppsida
Foto: istockphoto
Placeringar
Här är Handelsbankens utdelningsfavoriter"God utdelningskapacitet i många bolag"
Foto: AP/TT
Wall Street
Ännu en stark börsdag i New York
Börsen
Fortsatt uppåt på börsen
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rapport
SKF starkare än väntatHöjer utdelningen till 6,50 kr
Placera
Aktiechefen: Risken för rekyl har ökatKan ge bra köplägen närmaste veckorna
Pandemin
Ingves: Kan behövas ytterligare finanspolitiskt stöd"Viktigt att undantag i amorteringskravet förblir tillfälliga"
2/2
Trading Direkt: Eric Strand och Tobbe Rosén om silver
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Börsen
"Aktiemarknaden har tillräcklig medvind för att stå emot forumhaussen"Men Landeborn ser andra orosmoln
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Bopriserna ökade i hela landet i januari
Insiders
Insiders som handlat aktier efter rapporterna
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Bättre på alla punkter för ElectroluxDelar ut 8 kr
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Tele2 strax över förväntanMen ingen extrautdelning
Foto: Richard Drew/AP/TT
Aktie
Spotify höjer priserna
Börsen
Breda uppgångar i Asien
Aktie
Omvänd vinstvarning från Boozt
Krönika
Hernhag: Viktigare än någonsin med bra investeringar
Placera
Chefsstrategen: Räkna med uppgång upp till 15 procent i årNordea fortsätter övervikta aktier
Placera
Förvaltaren: Investerare underskattar risk från låga räntor
Sverige
Oxford: Stark data gör nya lättnader mindre sannolika"Svenska ekonomi fortsatt relativt stark"
Foto: Copyright (c) 2015 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Säljarnas fördel på bomarknaden
Aktie
Ny högsta-rekommendation för Tesla
Foto: Suvad Mrkonjic/TT
BNP
SCB: Sveriges tillväxt lägre än väntat