Analyser (Uppdateras) I inledningen till den nya rapportsäsongen är det högt tempo i publiceringen av nya analyser från analysföretagen. Här är måndagens skörd av köprekommendationer och höjda riktkurser.

Nordea Markets höjer riktkursen för SSAB till 53 kr från 44 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. A-aktien i SSAB stängde på 46,15 kr på fredagen.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Lundin Mining till 110 kr från 102 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Lundin Minings svenska depåbevis stängde på 94 kr på fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Danske Bank till 156 danska kr från 139 danska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 122,20 danska kr i Köpenhamn på fredagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för aktien i medicinteknikbolaget Mentice till 97 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 85,20 kr på fredagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Tieto Evry till 32 euro från 31 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 279 kr i Stockholm och 27,50 euro i Helsingfors på fredagen.

Nordea Markets har höjt riktkursen för det finländska husdjursbolaget Musti till 33,20 euro, från 29,50 euro. Köprekommendationen upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 29,76 euro i Helsingfors på fredagen.

Societe Generale sänker sin rekommendation för Epiroc till behåll från köp. Riktkursen höjs till 205 från 185 kr. Det skriver Reuters. A-aktien i Epiroc stängde på 206,90 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Cellavision till behåll från köp. Riktkursen höjs till 350 från 340 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Den långsiktiga potentialen i Cellavision är attraktiv men vi anser att det är dags att låsa in kortsiktiga vinster inför kommande kvartalsrapport, efter aktien starka utveckling, skriver Pareto. Aktien stängde i fredags på 348,60 kr.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Thule till 440 kr från 380 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på drygt 398 kr i fredags. Aktien har gått upp med 29 procent sedan årsskiftet.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Kungsleden till behåll från köp. Riktkursen höjs till 100 från 98 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 96,45 kr i fredags.

Carnegie inleder bevakning av Desenio och sätter den initiala rekommendationen till köp. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Carnegie riktkurs uppgår till 115 kr. Aktien handlas kring 95 kr på måndagen. Desenio, som via sin digitala plattform säljer väggkonst, noterades på handelsplattformen Nasdaq First North den 25 februari. Carnegie var rådgivare till bolaget i samband med noteringen. Priset i erbjudandet inför noteringen låg på 72 kr.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för NP3 till behåll från köp. Riktkursen höjs till 150 från 143 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. NP3 stängde på drygt 149 kr i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Catena Media till 68 kr från 60 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Catena Media stängde på 61,14 kr i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Catena till köp från behåll. Riktkursen höjs till 445 från 413 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Catena stängde på 386,60 kr i fredags.

Carnegie sänker sin rekommendation för Husqvarna till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 115 från 105 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie väntar sig en stark rapport för det första kvartalet från bolaget, men anser att värderingsmultiplarna är lite väl tilltagna. Banken betonar även att det andra halvåret bjuder på mer utmanade jämförelsesiffror då 2020 bjöd på bra väder, en utdragen trädgårdssäsong och en stanna-hemma-trend – faktorer som gynnade produktmixen. Aktien sjönk nästan 3 procent till nivåer kring 126 kr i den inledande handeln på måndagen.

Carnegie återupptar bevakningen av gamingbolaget Stillfront med rekommendationen köp och riktkurs 110 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien handlas kring 88 kr i öppningen på måndagen.

Citi Investment Research höjer riktkursen för Epiroc till 245 kr från 186 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. I den tidiga handeln på måndagen var aktien ned 1,2 procent och bytte händer till 204,45 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Mowi till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 165 från 175 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. I den inledande handeln på måndagen var aktien ned cirka 2 procent till 208 norska kr i Oslo.

Redeye sänker, efter förra veckans resultat från bioekvivalensstudierna med Hynap-Dasa, sitt riktvärde för Xspray i basscenariot till 170 kr från tidigare 200 kr. Det framgår av en analyskommentar på måndagen. Trots utfallet ser Redeye ett starkt fundamentalt case i Xspray. Den nya formuleringen med en potentiellt förbättrad version av originalläkemedlet Sprycel väntas dock bli avgörande för positiv utveckling för aktien. Redeye justerar även ned sina riktvärden i ett positivt bull-scenario och ett negativt bear-scenario. I det positiva scenariot sänks riktvärdet till 500 kr från tidigare 600 kr medan motsvarande sänkning i det negativa scenariot innebär går till 75 kr från tidigare 115 kr. Xspray Pharma-aktien, som föll 19 procent på fredagen, handlades vid  10-tiden på måndagen upp 0,2 procent vid 86,80 kr.

 

Foto: AP/TT
Wall street
Blandat i New YorkTech-bolagen i topp
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Foto: istockphoto
Bostad
Danske: Kraftigt fall för bopriserna i Stockholm"Temporär sättning"
Foto: Richard Drew/AP/TT
Rapport
Spotify ungefär som väntat
Stockholmsbörsen
Börsen fortsatt ovanför nollstrecketSinch i topp
Foto: Pressbild
Oväder
Tusenlappar i ersättning vid strömavbrottMen strömmen måste ha varit borta i tolv timmar
Foto: Magnus Gustavsson/PA
Analys
Credit Suisse sänker Telia
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens köprekar
Foto: Shutterstock
Oljepriset
Lundin Energy: Oljepriset förblir fortsatt högt
Foto: He Jinghua / Costfoto
Aktie
Apple slog förväntningarna med 30 procentMen global chipbrist blir ny motvind
Rapport
Lundin Energy något bättre förväntat
Foto: istockphoto
Rapport
Alphabet: Betydligt bättre än väntat
Rapport
Apple: Aktien föll trots överraskande starkt resultat
Asien
Fortsatt nedåt i Asien
Hongkong
Hang Sengs teknikindex ned drygt 36 procent på sex månader
Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Foto: Jessica Gow/TT
Aktie
Dubbelslag mot InvestorTas bort från Swedbanks sektorsfavoriter
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Aktie
Norwegian: Konverterar fordringar till aktierSkulder för 822 miljoner ersätts med 95 miljoner nya aktier
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"