Analyser (Uppdateras) Ett antal höjda riktkurser och rekommendationer har publicerats under måndagen. Här är dagens skörd.

SEB Equities sänker riktkursen för Clas Ohlson till 110 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Aktien stängde på fredagen på 76,35 kr. Riktkurssänkningen kommer efter att banken sänkt sina estimat för Clas Ohlson. I övrigt är SEB positivt inställd till aktien och banken pekar bland annat på ett p/e-tal kring 10 och de förmodat höga utdelningarna. Clas Ohlsons delårsrapport väntas på onsdag.

Carnegie höjer sin rekommendation för Coloplast till behåll från sälj. Riktkursen ligger kvar på 885 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 857 danska kr på Köpenhamnsbörsen i fredags.

UBS sänker sin rekommendation för Lundin Mining till neutral från köp. Riktkursen höjs till 95 från 80 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 1,7 procent till 94,75 kr.

Redeye inleder bevakningen av gamingbolaget Media and Games Invest, MGI Group, med ett motiverat värde i ett basscenario på 59 kr per aktie. Aktien stängde på fredagen på 37,20 kr. Redeyes värderingsintervall ligger på 25-77 kr per aktie i ett ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen.

Redeye höjer sin värdering för gamingbolaget Enad Global 7, i ett så kallat basscenario, till 120 kr per aktie från tidigare 90 kr. Det framgår av en analysuppdatering. Aktien stängde på fredagen på 84,60 kr. Intervallet för Redeyes värdering är nu 50-230 kr (i ett bear- respektive bull-scenario, en höjning från tidigare 40-130).

Redeye höjer sin värdering av fiberkabelbolaget Hexatronic till 145 kr per aktie i ett basscenario, upp från tidigare 78 kr. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Aktien stängde på 98,60 kr i fredags och den har gått upp med 100 procent de tolv senaste månaderna.

Redeye höjer sin värdering av biometribolaget Zwipe till 27 kr per aktie, upp från tidigare 24 kr. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Redeye pekar på att bolaget samarbetar med allt fler korttillverkare som verkar gilla bolagets lösning. Zwipe har nu avtal med 21 av de 50 största tillverkarna, skriver Redeye.