Analyser (Uppdateras) Mitt i rapportperioden fortsätter analyshusen att pumpa ut nya rekommendationer och riktkurser. Här är måndagens stora skörd.

Nordea Markets höjer riktkursen för Embracer till 290 kr från 248 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Embracer stängde på 240,90 kr i fredags.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Maersk till sälj från behåll. Riktkursen är 10.000 danska kr. Det framgår av en analys. B-aktien i Maersk stängde på 13.410 danska kr på fredagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Cellavision till 340 kr från 355 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen. Cellavisions senaste betalkurs var 295 kr i fredags.

Pareto Securities höjer riktkursen för Assa Abloy till 250 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen. Assa Abloy B stängde kring 217 kr i fredags.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det finländska bränslebolaget Neste till köp från behåll. Riktkursen höjs till 62 från 59 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 55,20 euro i fredags på Helsingforsbörsen.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för säkerhetsföretaget Securitas till behåll från tidigare sälj. Riktkursen höjs samtidigt från 100 till 124 kr. Det framgår av en analys. ”Vi tror att med en återgång till mer normala makroekonomiska förhållanden bör både marginaler och organisk tillväxt återhämta sig från mitten av 2021”, resonerar Deutsche Bank.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för ABB till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 25 från 20 schweizerfranc. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Carlsberg till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 1.000 från 800 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 964,80 danska kr i fredags.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Assa Abloy till köp från behåll. Riktkursen är 243 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 217,30 kr i fredags.

Deutsche Bank sänker sin riktkurs på det danska vindkraftsbolaget Vestas från 1.630 till 1.500 danska kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analysuppdatering där Deutsche Bank förklarar riktkurssänkningen med den senaste tidens kraftiga uppgång för stål- och fraktpriser. ”Vi fortsätter att förvänta oss en stark avslutning på 2020, men vi tror också att ledningens utsikter för 2021 kan bli en viss besvikelse för investerare. Vestas långsiktiga story är dock intakt”, skriver Deutsche Bank.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Vestas till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 1.350 från 1.200 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde 1.336 danska kr i Köpenhamn i fredags.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Lundin Energy till 275 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas strax under 249 kr på måndagen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Nokia till köp från sälj. Riktkursen ligger kvar på 4,00 euro. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Nokia handlas strax under 3,60 euro på måndagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Securitas till 135 kr från 150 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

SKepler Cheuvreux höjer riktkursen för Nokia till 4,20 euro från 3,80 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Concentric till behåll från köp. Riktkursen höjs till 190 från 175 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Nent till sälj från behåll. Riktkursen är 400 kr. Det framgår av en analys. Aktien var i den inledande handeln på måndagen ned 1,5 procent till 445,20 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Embracer till 270 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Arctic Securities höjer sin rekommendation för Lundin Energy till köp från behåll. Riktkursen höjs till 280 från 270 kr. Det framgår av en analys. Aktien steg 1,8 procent till 248,80 kr under måndagens inledande handel samtidigt som oljepriserna noterades högre.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Bostadsrättspriser fortsätter uppåt under hög omsättning
Utdelningar
Aktierna som handlas utan rätt till utdelning i dag
Börsen
Mest nedåt i Asien
Affär
EQT i exklusiva samtal med Cerba Healthcare
Foto: AP/TT
Wall Street
New York: Stängning under nollan
Börsen
Ny stängning på rekordnivå
Analys
UBS: Volvos problem med leveranskedjan underskattasAktien frikopplad från grundläggande cykliska trender
Fondspararna flyr från hållbar energiBreda Sverigefonder och globalfonder lockar
30/3
Trading Direkt: Bornold om "gråhandeln" i Klarna
Konjunktur
Berenberg: Mer optimistiska om Europa trots ny vågBNP på förkrisnivå 1 kvartalet 2022
Analys
Immunovia: ABG upprepar sälj efter valideringsresultatMen aktien stiger på börsen
Konjunktur
Analytiker: Sverige i startblocken när restriktionerna lättasTillväxtkraft som bara väntar på att få släppas lös
Sektor
Vätgas: Barclays spår 150 gånger större sektor år 2030
Foto: Hasse Holmberg/TT
Undersökning
SBAB: Allt fler tror på högre fritidshuspriser i år
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens aktierekar
Valuta
Hammer: Räkna med säsongsmässig motvind för kronan"Successivt sämre för kronan"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Aktie
Ratos sålde aktier till fondbolag
Aktie
Ny storblankare in i Alfa Laval
Foto: Shutterstock
USA
Biden satsar massivt på vindkraftSka ge el till 10 miljoner hushåll
Räntan
Fed-guvernör: Vi är långt ifrån att höja räntan
Foto: Shutterstock
Placera
SEB: Fyra bolag med bubblande potentialFynd bland eftersläntrande aktier
Aktier
Renewcell in på Paretos småbolagslista
Kryptovalutor
Visa tillåter kryptovaluta
Foto: Mediabild / TT
Deklarera
Skatteverket: Här kan du lämna pappersdeklarationTillfälliga brevlådor på 40 platser runt om i landet
Analyser
Här är måndagens aktierekar