Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer har publicerats av analysföretagen på måndagen.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Astra Zeneca till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 99,00 från 94,00 pund. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Den nya riktkursen motsvarar cirka 1.123 kr. Aktien stängde på 912,80 kr i Stockholm kronor i fredags.

Carnegie höjer riktkursen för Recipharm till 215 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Carnegie har höjts sina estimat och pekar i analysen även på att det finns ett värderingsgap i förhållande till internationella sektorkollegor. Aktien i Recipharm stängde på 172,60 kr i fredags.

Pareto höjer riktkursen på Elux Pro till 50 kr, från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagsmorgonen. Elux Pro stängde på 43,74 kr i fredags.

Danske Bank inleder bevakning av vårdbolaget GHP och sätter en köprekommendation på aktien. Riktkursen är 29 kr. Det framgår av ett morgonbrev Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. ”Under pandemin har det byggts upp en vårdskuld av operationer som den offentliga vården inte klarar att få ned utan hjälp av privata aktörer såsom GHP”, skriver Danske som även lyfter fram att bolagets expansionsmöjligheter inom diabeteskliniker i Mellanöstern. Aktien stängde på drygt 23 kr i fredags.

Carnegie höjer sin rekommendation för det norska oljebolaget Equinor till köp från behåll. Riktkursen höjs till 165 från 135 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 149 norska kr på måndagen.