Analyser (Uppdateras) Vi är i inledningen till "stilla veckan" som föregår påskhelgen, men stillhet präglar inte måndagens analysskörd från analysbolagen. I flödet finns både nya köprekommendationer, upprepade köprekommendationer och höjda riktkurser.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Resurs till köp från behåll. Riktkursen dras ned till 32 från 34 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities höjer riktkursen för Addtech till 194 kr från 174 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad den 8 april. Aktien stängde på 176,50 kr föregående handelsdag.

National Bank höjer riktkursen för Lundin Mining till 14 kanadadollar från 12,25 kanadadollar. Det skriver Dow Jones. Lundin Mining-aktien handlades på Torontobörsen på fredagskvällen vid 12,69 kanadadollar.

DNB Markets inleder bevakning av byggkomponentbolaget Lindab med rekommendationen köp och en riktkurs på 295 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Lindabs aktie stängde på nära 237 kr på fredagens Stockholmsbörs.

Nordea Markets sänker riktkursen för Atlas Copco till 575 kr från 640 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. A-aktien stängde på 475 kr föregående handelsdag.

DNB Markets inleder bevakning av Systemair med rekommendationen behåll och en riktkurs på 75 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Systemair-aktien stängde på knappt 68 kr på fredagens Stockholmsbörs.

Carnegie sänker riktkursen för Stillfront till 36 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på fredagen på drygt 24 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Astra Zeneca, till 1 560 kr från 1 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 1 347 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Intrum till 310 kr från 330 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 264,10 kr föregående handelsdag.