Analyser (Uppdateras) Några nya köprekommendationer har publicerats av analybolagen även på måndagen.

Pareto Securities inleder bevakning av forskningsbolaget Xspray Pharma med köprekommendation. Riktkursen är 97 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 79,30 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för New Wave till 200 kr från 185 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 175:,40 kr föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Nordisk Bergteknik med rekommendationen köp. Riktkursen är 42 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 32,90 kr i fredags.

Även Nordea Markets har inlett bevakning av Nordisk Bergteknik, med rekommendationen behåll och ett multipel-baserat verkligt värde på 35 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien var upp 5 procent till 34,55 kr i den inledande handeln på måndagen. Nordea var en av rådgivarna i samband med noteringen tidigare i år.

Carnegie inleder bevakning av Haypp Group, som är en onlinebaserad återförsäljare inom snus och tobaksfritt snus, med köprekommendation. Riktkursen är 70 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Bland andra Carnegie agerade rådgivare i samband med Haypp Groups börsnotering tidigare i år. Aktien stängde på 63 kr föregående handelsdag.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Scandic Hotels till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 35 från 25 kr. Det rapporterar internationell media. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 1,4 procent till 38,23 kr.

UBS höjer sin rekommendation för Essity till köp från neutral. Riktkursen höjs till 370 från 302 kr. Det framgår av en analys. Aktien var upp 2,3 procent till 308,90 kr under den tidiga handeln på måndagen.