Analyser (Uppdateras) Ett antal nya och upprepade köprekommendationer finns bland de under måndagen publicerade analyserna från analysföretagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Systemair till 341 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas.Det framgår av en analys. Systemair meddelade i fredags förra veckan att det förväntas rapportera en omsättning och ett resultat för fjärde kvartalet som är över marknadens förväntningar och föregående års utfall. Den 10 juni väntas fullständig bokslutskommuniké redovisas. Aktien stängde till en uppgång om över 17 procent på fredagen till 306 kr.

Carnegie har återupptagit bevakningen av Catena Media med köprekommendation och riktkursen 70 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 61,26 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer riktkursen för Elekta till 135 kr från 130 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 115,15 kr på fredagen efter att ha kommit med kvartalsrapport.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för det danska transportbolaget DSV Panalpina till behåll från köp. Riktkursen är 1.500 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på drygt 1.488 danska kr i Köpenhamn på fredagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Tele2 till 137 kr från 145 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad på måndagen. Tele2 backade 0,2 procent till 112,95 kr i måndagens öppningshandel på Stockholmsbörsen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Metsä Board till behåll från köp. Riktkursen sänks till 10,60 från 12,20 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie resonerar att förhållandet mellan risk och avkastning numera är aningen svagare för aktien i Metsä Board. Det mot bakgrund av ett försvagat momentum inom marknaden för kinesisk barrmassa (softwood pulp). Banken lyfter samtidigt fram att detta inte kommer som någon överraskning. Under den tidiga handeln på måndagen vek aktien i Metsä Board ner 2,4 procent och bytte händer till 9,47 euro i Helsingfors.

Redeye höjer det rimliga värdet för Westpay till 4,20 kr, från tidigare 3,50 kr, i ett så kallat basscenario. Det framgår av en analys. Strax före 11-tiden på måndagen var aktien upp drygt 14 procent till 2,64 kr. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser, där bolaget betalar för bevakningen. En av de två bevakande analytikerna äger aktier i Westpay.