Analyser (Uppdateras) Nu mot slutet av rapportperioden har tempot i analysverksmheterna hos analysföretagen sjunkit något. Men även under denna första handelsdag i maj har det publicerats ett antal nya köprekar och nya riktkurser.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kindred till 221 kr från 209 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 146,50 kr.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Astra Zeneca till 1.127 kr från 1.111 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 896,20 kr.

JP Morgan höjer riktkursen för Hexagon till 800 kr från 700 kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på fredagen på 807,40 kr.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Swedish Match till 850 kr från 800 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 694,40 kr.

Carnegie sänker däremot sin rekommendation för Swedish Match, till behåll från köp. Riktkursen är 750 kr. Det framgår av en analys. 

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ratos till 58 kr från 53 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på fredagen på 49,86 kr.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Tobii till köp från behåll. Riktkursen höjs till 90 från 70 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 72 kr föregående i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Millicom till 520 kr från 490 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på fredagen på 335 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Intrum till 330 kr från 310 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på fredagen på 291,50 kr.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för det finländska byggbolaget YIT till köp från behåll. Riktkursen är 6,50 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 5,15 euro.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för MTG till behåll från köp. Riktkursen sänks till 140 från 169 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på fredagen på 130 kr.

Pareto Securities inleder bevakning av det norska enzymbolaget Arcticzymes Technologies, med köpråd och en riktkurs på 135 norska kr. Värderingen av aktien är hög men det är också tillväxten och utsikterna, enligt Pareto, och pekar på att Arcticzymes Technologies bara är i en tidig fas av sin tillväxtresa. På måndagsförmiddagen handlades Arcticzymes Technologies till nära 105 norska kr och i fredags var stängningskursen 99,40 norska kr.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för SCA till köp från behåll. Riktkursen är 165 kr. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 0,4 procent till 149,10 kr.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Catena till köp från behåll. Riktkursen höjs till 450 från 380 kr. Det framgår av en analys. Efter en dryg halvtimmes handel på måndagen var aktien upp 3 procent till 422,40 kr.

Analyshuset Redeye har höjt det rimliga värdet för Addnode till 262 kr per aktie, från tidigare 240 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys. Redeye behåller dock en neutral syn på Addnode, trots att bolagets första kvartal var starkare än väntat och analyshuset höjt sin basvärdering. ”Det verkar som att Addnode har kunnat öka den interna effektiviteten i minst två av tre divisioner under coronakrisen, vilket vi bedömer är imponerande”, skriver Redeye. I måndagens öppningshandeln noterades Addnode ned 0,2 procent till 288,50 kr. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser, det vill säga bolaget har betalt för bevakningen.

Redeye har höjt sitt rimliga värde för teknikkoncernen Sdiptech till 390 kr, från tidigare 340 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad på måndagen. Redeye konstaterar att Sdiptechs värdering nu har kommit i nivå med liknande bolag. ”Samtidigt som rabatten mot sektorkollegorna är borta, av goda skäl, tror vi att Sdiptech fortfarande är ett bra val i sektorn tack vare sitt ambitiösa M&A-mål vilket troligen bidrar till att Sdiptech växer snabbare än de flesta bolagen i branschen”, skriver Redeye. I måndagens inledande handel noterades Sdiptech till 393 kr, en uppgång med 3,4 procent för dagen.

Redeye höjer det rimliga värdet för Beijer Electronics Group till 65 kr per aktie, från tidigare 42 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad på måndagen. Värderingsintervallet sträcker sig från 35 kr till 95 kr i ett ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Vid 9.30-tiden på måndagen hade Beijer Electronics gått ned 1 procent till 50,80 kr.

Redeye höjer det rimliga värdet för Hexatronic till 175 kr per aktie, från tidigare 145 kr, i ett basscenario. Det framgår av en analys daterad på måndagen. Värderingsintervallet sträcker sig från 65 kr till 215 kr i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Redeye behåller sin positiva syn på Hexatronic efter bolagets ”starka” rapport för det första kvartalet och en rejäl kursuppgång för aktien. ”Momentum verkar ha tilltagit på alla internationella nyckelmarknader, vilket bäddar för en substantiell tillväxt framöver”, skriver Redeye som räknar med ett nyhetsflöde framöver som fortsatt ger stöd åt aktien. Vid 11.30-tiden handlades Hexatronic till 148 kr, en nedgång med 3,4 procent hittills under måndagen.

Foto: Morgan Ekner/istockphoto
Aktiechatt
Just nu: Säsongsavslutning för aktiechatten
Bostad
Hypoteket: Bolåneräntorna varierar beroende på bostadsort
Bostad
Danske spår mer dämpad boprisuppgång
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens aktierekar
Börsen
Handel nära rekordnivåer
Aktie
Blankningarna i Clas Ohlson fortsätter att öka
Notering
Djurhälsovårdsbolaget stiger något i debutenVärderas till 30 miljarder
Porfföljen
Nya konsulten bäst i portföljen
Foto: Shutterstock
Placera
Investeringscoachen: Sommarens mix kan tända lätt sovande börs
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Valueguard: Så mycket steg bostadspriserna i maj
Asienbörserna
Blandat på Asiens börser
Foto: AP/TT
Börsen
Spretig utveckling på Wall Street
Aktie
Amasten tog in 666 miljoner
Krönika
Lindberg: Ny spelplan på börsen efter pandemin
Köptips
Nordea köpstämplar halvledarbolaget
Foto: Shutterstock
Aktie
Powercell: Blankningarna fortsätter
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens köprekar
Foto: Pressbild
Spara
Sparekonomen: Så stärker du semesterkassan
Analys
SEB: Getinges prognos "överdrivet försiktig"
Foto: Copyright (c) 2019 OneSideProFoto/Shutterstock. No use without permission.
Börsen
Så gick det för Acast i börspremiären
Valutor
Kronan klart under 10 mot euron i SEB:s nya valutastrategiSEB positiv till kronan trots att ”glansperioden är över”
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Rapport
Skistar: Positiv trend inför vintern"Stor orderingång till alla destinationer"
Foto: Alimak Group
Aktie
Alimak: Nya mål med höjd intäktstillväxt
FED
Fed ändrar ränteprognosenSpår större räntehöjningar 2023
Foto: Allis Nettréus/SvD/TT
Placera
Danske överviktar finanssektorn