Analyser (Uppdateras) Sista veckan i april och det är fortfarande rapportvecka, vilket innebär att analysföretagen är ovanligt aktiva med köprekommendationer och ändrade riktkurser. Under måndagen har Dometic fått flera färska köprekar.

Nordea Markets återupptar sin bevakning av gamingbolaget Embracer med en köprekommendation och riktkursen 300 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 251,90 kr. Tidigare i år, innan Nordea gjorde ett kort uppehåll i sin bevakning på grund av sitt engagemang i Embracers senaste emission, var rekommendationen köp och riktkursen 295 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Dometic till 160 kr från 150 kr. Värderingen fortsätter att vara attraktiv anser banken och upprepar sin köprekommendation. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på fredagen på 137,50 kr.

Även Carnegie höjer riktkursen för Dometic, till 160 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 137,50 kr i fredags, upp 2 procent, efter bolagets rapport för första kvartalet.

Nordea Markets höjer också riktkursen för Dometic, till 165 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. 

DNB Markets höjer riktkursen för Dometic till 155 kr från 145 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Under den inledande handeln på måndagen var aktien ned 0,3 procent till 137,05 kr. Med understöd av färska fordonslanseringar som Jeep Grand Cherokee L, Mitsubishi Outlander och Peugeot 308 räknar Autoliv med att överträffa fordonsproduktionen med medelhöga ensiffriga procenttal i år.

Carnegie höjer sin rekommendation för Intrum till köp från behåll. Riktkursen höjs till 315 från 245 kr. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 293 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Essity till 330 kr från 320 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 277,60 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för AAK till 220 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 194 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för HMS Networks till 383 kr från 327 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 354,50 kr på fredagen.

Danske Bank inleder bevakning av bioteknikbolaget Hansa Biopharma med köp och riktkursen 305 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 161,20 kr i fredags.

Equities höjer riktkursen för Better Collective till 260 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 234,50 kr i fredags.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för den norska sportbutikskedjan XXL till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 20 från 19 norska kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 18,96 norska kr i Oslo i fredags.

Bank of America höjer sin rekommendation för Saab till neutral från underperform. Riktkursen höjs till 260 från 200 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien i försvarskoncernen steg med 6,4 procent till nästan 248 kr i fredags efter bolagets rapport för det första kvartalet.

SEB Equities höjer sin rekommendation för den danska fraktkoncernen DFDS till köp från behåll. Riktkursen höjs till 430 danska kr från 275. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 359,60 danska kr i Köpenhamn på fredagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Autoliv till 1.000 kr från 880 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 880,20 kr i fredag, upp 6 procent för dagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Autoliv till 995 kr från 940 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 0,1 procent till 881,40 kr.

ABG Sundal Collier sänkte sin rekommendation för Munters till behåll från köp i fredags. Riktkursen höjdes till 91 från 88 kr. Det framgår av en analys som är daterad den 23 april. ABG hänvisar i analysen främst till aktien starka utveckling. Kursen har gått upp med 129 procent det senaste åren och aktien stängde på 88 kronor i fredags.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för det danska containerfraktbolaget Maersk till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 15.500 från 13.000 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 15.170 kr i fredags på Köpenhamnsbörsen.

SEB Equities höjer riktkursen för Cloetta till 30 kr från 28 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 26,14 kr på fredagen.

Kepler Cheuvreux behåller sin rekommendation för Stora Enso till köp. Riktkursen höjs till 21 från 20 euro. Det framgår av en analys.  R-aktien i Stora Enso var i den inledande handeln på måndagen upp 0,5 procent till 16,72 euro i Helsingfors och upp 0,5 procent till 169,80 kr i Stockholm.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Tomra till behåll från köp. Riktkursen är 425 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Tomra stängde på 414 norska kr i fredags.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för PGS till minska från behåll. Riktkursen sänks till 4,50 från 4,70 norska kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde kring 5,10 norska kr i fredags.

Analyshuset Redeye har inlett bevakningen av forskningsbolaget Cyxone och sätter ett rimligt värde för aktien på 7,50 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys. Fredagens stängningskurs i Cyxone var kring 4,70 kr. Redeyes värderingsintervall för Cyxone sträcker sig mellan 2 och 17 kr, i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Bolaget har en erfaren ledningsgrupp, en icke krävande värdering och har med sina flera indikationer begränsat risken kring sin ledande kandidat, menar Redeye. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten.

 

Foto: istockphoto
Försäkring
Stora skillnader i ersättning vid cykelstöld
Bolån
De flesta bolån är under två miljoner"Riskerna med bolån inte så stora"
Rekommendationer
Köp Astra och Trelleborg
Stockholmsbörsen
Uppåt efter starka rapporter
Foto: Shutterstock
Japan
OS ökar intresset för Japanfonder
Foto: Shutterstock
Veckorapport
Tuff vecka för portföljen
Kvartalsrapport
Skogsjätten bättre än väntat
Foto: Gorm Kallestad/TT
Kvartalsrapport
Norge lyfte Bilias resultatRekordförsäljning av begagnade bilar
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Kvartalsrapport
3,7 miljarder i vinst för Danske Bank
Kvartalsrapport
Mycket starkt kvartal av Skanska
Foto: istockphoto
Asien
Kinabörserna backar
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Många brf-ägare har dålig koll på ekonomin
Foto: istockphoto
Näthandel
Cyklar och utemöbler säljer bästÖverst på Blockets topplistor
Foto: EXPRESSEN
Pensionsskandalen
Allras ledning döms till fängelseErnstberger efterlyst av polisen
Foto: Henrik Montgomery/TT
Kvartalsrapport
Miljardvinst för inkassojättenvd:n köper 5 000 aktier
Kvartalsrapport
Trelleborgs resultat över förväntan
Börsen
Ny storaffär av familjen Persson
Börsen
Techjättarna populära bland svenska aktiesparareMen aktiekurserna går sådär
Foto: Jessica Gow/TT
Rekommendationer
Köp Saab och Nordea
Kvartalsrapport
Bra rapport från ABB"Orderingången ökade betydligt"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Kvartalsrapport
Högre intäkter för Betsson
Foto: istockphoto
Pension
Så mycket kostar efterlevandeskyddetNy webbtjänst för tjänstepensionen
Bostad
Nu sjunker bostadspriserna
Foto: Shutterstock
Bostad
Hellre herrgård än Paris för ungaDrömboendet är i Sverige
Foto: Rickard Kilström
Aktieköp
Avanzas vd köper aktier efter kursras