Analyser Vi befinner oss mitt i höstens rapportperiod och analyshusen producerar många analyser med köprekommendationer och riktkurser. Så även den här måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Bonava till 93 kr från 84 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 78,45 kr på fredagen efter en uppgång med 17 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet samma dag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Cellavision till 355 kr från 385 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Cellavision släppte sin rapport för det tredje kvartalet i fredags. Den organiska tillväxten var -24 procent. Aktien backade 3,4 procent till drygt 293 kr. Pareto anser att rapporten var sämre än väntat men råder investerare att titta bortom de kortsiktiga, negativa effekterna från covid-19 och menar att marknadssituationen håller på att förbättras.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ica till behåll från köp. Riktkursen sänks till 440 från 520 kr. Det framgår av en analys med titeln ”Things will get tougher from hereon”. Aktien stängde på 435,70 kr på fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Knowit till 318 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 264 kr på fredagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll, efter fredagsmorgonens rapport. Riktkursen höjs till 230 från 210 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Electrolux stängde på 205,20 i fredags.

SEB Equities höjer riktkursen för Electrolux till 260 kr från 245 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Betsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 82 från 69 kr. Det framgår av en analys. Aktien steg 9 procent till 73,60 kr i fredags efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 78 kr från 69 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Betsson till 89 kr från 79 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Betsson till 71 kr från 66 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. 

SEB Equities höjer riktkursen för Autoliv till 840 kr från 800 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering efter autolivs delårsrapport som släpptes under den gångna fredagen. Autolivs svenska depåbevis stängde på 750,80 kr i fredags.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll efter fredagens kvartalsrapport. Riktkursen höjs till 850 från 750 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Autoliv till 1.000 kr från 895 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för fastighetsbolaget NP3 till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 114 från 96 kr. Det framgår av ett morgonbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Veoneer till minska från behåll. Riktkursen höjs samtidigt från 11 till 14 dollar, motsvarande cirka 123 kr. Det framgår av ett morgonbrev. ”Vi bedömer också att omsättningen, resultatet och det fria kassaflödet bör fortsätta att förbättras, men vi bedömer också att den nuvarande värderingen fullt ut fångar Veoneers tillväxt- och lönsamhetsutsikter”, lyder Keplers motivering. Aktien stängde på 154,30 kr i Stockholm på fredagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Veoneer till 235 kr från 160 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer riktkursen för Veoneer till 190 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Nolato till behåll från köp. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Nolato presenterade återigen starka siffror för det tredje kvartalet. Vi uppskattar fortsatt Nolato som ett högkvalitativt bolag som är väl positionerat i en attraktiv marknad med goda långsiktiga tillväxtutsikter. Aktien har dock presterat starkt och har handlat upp 55 procent i år”, motiverar Nordea sänkningen. Nordea har ingen riktkurs om rekommendationen är behåll.

Nordea Markets sänker riktkursen för Dometic till 130 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”I ljuset av att efterfrågan på husbilar och båtar har skjutit i högen så menar vi att Dometics tillväxt på enbart 3 procent i det tredje kvartalet var en besvikelse”, skriver Nordea som justerat ned sitt estimat för rörelsevinsten under 2020 med 12 procent efter rapporten.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Hexpol till behåll från köp. Riktkursen är 90 kr.Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Ericsson till 138 kr från 133 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 850 kr från 812 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på drygt 703 kr i fredags.

Bank of America höjer riktkursen för Evolution Gaming till 980 kr från 715 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som är daterad den 26 oktober. ”Evolution är en av de bäst positionerade operatörerna för att spela det globala ‘online-temat'”, skriver BofA i analysen. Evolution handlades vid 703 kr omkring klockan 9.25 på måndagen, omkring oförändrat jämfört med fredagens stängningskurs.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Semcon till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 75 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

 

 

 

 

 

 

 

Chatt
Hernhag: Tre högriskaktier på kort sikt
Sektor
Rusning i elbilssektornNykomling stiger 30 procent
Börsen
Plusavslutning på börsveckan
Börsen
Javeus: Marknaden hittar alltid argument för uppgång
Aktier
Här är de mest blankade aktierna på börsen just nu
Analyser
Analytikerna splittrade i synen på ABB
20/11
Trading Direkt: Analytiker om fastighetssektorns framtid
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bopriser
SBAB: Boprisförväntningarna upp till ny rekordnivå
Aktie
Så blev priset i Boozts parallellnoteringBörjar handlas i Köpenhamn i dag
Aktie
Krisande nöjesjätten fortsätter förhandlingarna
Analys
Analytiker: Norwegians aktie i princip värdelösSätter riktkurs på 5 öre
Börs
Håll koll på BEACH-aktierna efter pandemin"Sektorerna som gynnas av covid-19-vaccin"
Notering
Breakit: Hemnet planerar börsnotering
Bostad
Stockholmsvillor 1 miljon kr dyrare på ett år
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elpriset
20 gånger högre elpriser i södra Sverige jämfört med norra
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
Carnegie: Otydling guidning om framtiden från Intrum
Bostad
Nu köper allt fler svenskar i Spanien igenLjusning på spansk bostadsmarknad efter coronasmällen
Marknaderna
Riksbanken: Finansmarknader fungerar bättre än i våras
Pandemin
Teknikföretagen: Lång tid till krisen är över"Vi har aldrig tidigare haft ett så brutalt ras"
Pension
En av fyra ångrar tidigt pensionsuttag
Bud
SSM:s budkommitté rekommenderar Amastens bud
Analys
Morgan Stanley ser nu positivt på TeslaFör första gången sedan 2017
Analys
ABG: Därför höjer vi Dometic till köp
Foto: istockphoto
Bostad
Analytiker spår fortsatt stigande bopriserMen möjligen i långsammare takt