Analyser Vi befinner oss mitt i höstens rapportperiod och analyshusen producerar många analyser med köprekommendationer och riktkurser. Så även den här måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Bonava till 93 kr från 84 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 78,45 kr på fredagen efter en uppgång med 17 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet samma dag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Cellavision till 355 kr från 385 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Cellavision släppte sin rapport för det tredje kvartalet i fredags. Den organiska tillväxten var -24 procent. Aktien backade 3,4 procent till drygt 293 kr. Pareto anser att rapporten var sämre än väntat men råder investerare att titta bortom de kortsiktiga, negativa effekterna från covid-19 och menar att marknadssituationen håller på att förbättras.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ica till behåll från köp. Riktkursen sänks till 440 från 520 kr. Det framgår av en analys med titeln ”Things will get tougher from hereon”. Aktien stängde på 435,70 kr på fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Knowit till 318 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 264 kr på fredagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll, efter fredagsmorgonens rapport. Riktkursen höjs till 230 från 210 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Electrolux stängde på 205,20 i fredags.

SEB Equities höjer riktkursen för Electrolux till 260 kr från 245 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Betsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 82 från 69 kr. Det framgår av en analys. Aktien steg 9 procent till 73,60 kr i fredags efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 78 kr från 69 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Betsson till 89 kr från 79 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Betsson till 71 kr från 66 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. 

SEB Equities höjer riktkursen för Autoliv till 840 kr från 800 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering efter autolivs delårsrapport som släpptes under den gångna fredagen. Autolivs svenska depåbevis stängde på 750,80 kr i fredags.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll efter fredagens kvartalsrapport. Riktkursen höjs till 850 från 750 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Autoliv till 1.000 kr från 895 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för fastighetsbolaget NP3 till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 114 från 96 kr. Det framgår av ett morgonbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Veoneer till minska från behåll. Riktkursen höjs samtidigt från 11 till 14 dollar, motsvarande cirka 123 kr. Det framgår av ett morgonbrev. ”Vi bedömer också att omsättningen, resultatet och det fria kassaflödet bör fortsätta att förbättras, men vi bedömer också att den nuvarande värderingen fullt ut fångar Veoneers tillväxt- och lönsamhetsutsikter”, lyder Keplers motivering. Aktien stängde på 154,30 kr i Stockholm på fredagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Veoneer till 235 kr från 160 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer riktkursen för Veoneer till 190 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Nolato till behåll från köp. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Nolato presenterade återigen starka siffror för det tredje kvartalet. Vi uppskattar fortsatt Nolato som ett högkvalitativt bolag som är väl positionerat i en attraktiv marknad med goda långsiktiga tillväxtutsikter. Aktien har dock presterat starkt och har handlat upp 55 procent i år”, motiverar Nordea sänkningen. Nordea har ingen riktkurs om rekommendationen är behåll.

Nordea Markets sänker riktkursen för Dometic till 130 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”I ljuset av att efterfrågan på husbilar och båtar har skjutit i högen så menar vi att Dometics tillväxt på enbart 3 procent i det tredje kvartalet var en besvikelse”, skriver Nordea som justerat ned sitt estimat för rörelsevinsten under 2020 med 12 procent efter rapporten.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Hexpol till behåll från köp. Riktkursen är 90 kr.Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Ericsson till 138 kr från 133 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 850 kr från 812 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på drygt 703 kr i fredags.

Bank of America höjer riktkursen för Evolution Gaming till 980 kr från 715 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som är daterad den 26 oktober. ”Evolution är en av de bäst positionerade operatörerna för att spela det globala ‘online-temat'”, skriver BofA i analysen. Evolution handlades vid 703 kr omkring klockan 9.25 på måndagen, omkring oförändrat jämfört med fredagens stängningskurs.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Semcon till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 75 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
Aktie
Creades lanserar SPAC-bolagTar in 1 miljard
Riksbanken
Analytiker: Riksbanken går långsamt framDagens besked helt enligt förväntningarna
Foto: Copyright (c) 2020 smolaw/Shutterstock. No use without permission.
Bank
Rapport: Här är bankerna med bäst skydd mot nätbedrägerier
Foto: Represented by ZUMA Press, Inc.
Fonder
Indiska börsen ignorerar covidlägetInget börsfall trots rekordmånga sjukdomsfall
Börsen
Rapportbolag i fokus på stark börsEvolution, Alfa Laval och ABB bland vinnarna
Räntan
Riksbanken: Fortsatt nollränta
Foto: istockphoto
Bopriser
Riksbanken: Bopriserna fortsätter stiga..."om än i långsammare takt"
27/4
Trading Direkt: Sprinchorn om Evolution"Ett unikt bolag"
Foto: Janerik Henriksson/TT
Rapport
Atlas Copco bättre på alla punkter"Efterfrågan ligger kvar på nuvarande höga nivå"
Foto: Jana Eriksson
Blankning
Byggmax: Blankningarna på högsta nivån sedan 2019
Notering
Hemnet rusar i premiärenErbjudandet kraftigt övertecknat
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Janerik Henriksson/TT
Rapport
Evolution mer än dubblar vinstenHögsta intäktstillväxten under enskilt kvartal
Rapport
Swedbank slog vinstförväntningarna
Rapport
Boliden sålde mer än väntat
Rapport
Elux Pro klart bättre än väntat
Foto: Johan Nilsson/TT
Rapport
Resurs strax under förväntan
Rapport
Kraftigt omsättningslyft för BHG
Rapport
ABB strax över preliminära siffrorSpår tvåsiffrig tillväxt
Rapport
Pandox under förväntan
Rapport
Kraftigt försäljningslyft för Tesla
Aktie
Omvänd vinstvarning från Maersk
Foto: istockphoto
Rapporterna
Bratt: Tech-jättarnas rapporter kan ändra börshumöretNu rapporterar Faang-bolagen i USA
Krönika
Hernhag: Dyra men bra kursvinnare
Valuta
ING: Uppsida för kronan även utan Riksbankens stödEuron under 10 kr i sommar