Analyser (Uppdateras) Så här i inledningen av höstens intensiva rapportperiod har ett antal nya och upprepade köprekommendationer utfärdats av analysföretagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Dometic till 130 kr från 100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 114,65 kr.

SEB Equities höjer sin rekommendation för DNB till köp från behåll. Riktkursen höjs till 157 från 145 norska kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 134,75 kr i fredags.

Carnegie höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 110 från 98 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 95 kr i fredags.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Volvo till 200 kr från 190 kr efter förra veckans rapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Volvo stängde på 182,75 kr i fredags.

Även Carnegie höjer riktkursen för Volvo, till 220 kr från 205 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie ser potential för ”betydande” utdelningar från Volvo under de kommande åren.

Kepler Cheuvreux höjer också sin riktkurs för Volvo, till 220 kr från 200 kr efter fredagsmorgonens delårsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets höjer riktkursen för H&M till 195 kr från 190 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 154,75 kr på fredagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nobia till 69 kr från 65 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Nobia-aktien stängde på 59,85 kr på fredagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för den finländska teleoperatören Elisa till köp från behåll. Riktkursen sänks till 54 från 55 euro. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. SEB menar i analysen, med titeln ”Yield attraction”, att en förväntad direktavkastning runt 4,2-4,6 procent är attraktivt. Aktien stängde på 46,78 euro i fredags.

Bank of America höjer sin rekommendation för Lundin Energy till köp, från underperform. Riktkursen skruvas samtidigt upp till 280 kr från tidigare 175 kr. Det framgår av en analys. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 2 procent till 192,25 kr.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för FLSmidth till köp från behåll. Riktkursen sänks till 238 från 250 danska kron. Det framgår av ett marknadsbrev. FLSmidth stängde på 177,25 danska kr i fredags.

Carnegie sänker sin rekommendation för Norsk Hydro till behåll från köp. Riktkursen sänks till 28 från 33 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer riktkursen för Tobii till 65 kr från 50 kr inför bolagets rapport för det tredje kvartalet. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på drygt 59 kr i fredags.

Carnegie höjer riktkursen för Sdiptech till 205 kr, från 190, och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av en analys på måndagen. Sdiptech stängde på 160 kr i fredags.

Mangold inleder uppdragsbevakning av mjukvaruteknikbolaget Terranet med rekommendationen köp och riktkursen 2,50 kr. Det framgår av en uppdragsanalys på måndagen. Aktien stängde på fredagen på 0,97 kr. Mangold anser att Terranet är väl positionerat för att ta sig in på marknaden för lidar-teknologi som används i självkörande bilar för att scanna ett fordons omgivning.

Carnegie har höjt riktkursen för Volati till 100 kr från 75 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

 

 

 

Chatt
Hernhag: Fem tillväxtaktier på tio år
Aktier
Insiders som handlat med aktier i veckan
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Analys
Carnegie: Rätt ha tålamod med Cellink
Räntan
Investeringschefen: Fed drar ned på tillgångsköpen i höst
Aktie
Kambis vd: Styrelsen lockas nog av USA-notering
Analyser
Analytiker: Balder-köp smart drag av Erik Selin
Kryptovalutor
Coinbase börjar handla med Dogecoin
Analyser
Här är fredagens köprekar
14/5
Trading Direkt med teknisk analys
Bolån
Bolån: Stora skillnader mellan snitträntorna
Foto: AFP or licensors
Kryptovalutor
Musk-kommentar sänkte bitcoin mer än 10 procent
Aktieportföljen
Bra start för nytillskottet i portföljen
Notering
Volvo Cars rullar mot börsenSiktar på notering senare i år
Aktie
Autoliv återinför kvartalsutdelningHandelsstoppades innan beskedet
Foto: istockphoto
Fonder
Sparekonomen varnar för ökad risk i företagsobligationsfonderSparare bör kolla upp fondrisken
Bostad
Swedbank: Här har du fått bäst betalt för att boMånga säljer med vinst som överstiger boendekostnaden
Foto: Copyright (c) 2018 Pilotsevas/Shutterstock. No use without permission.
Inflation
Analytiker: Inflationstoppen är passeradRedan i maj bör den sjunka
Analyser
Här är onsdagens aktierekar
Inflation
Högre inflation än väntat i april"De kraftiga prisfallen i april i fjol påverkar nu inflationen uppåt"
Riksbanken
Analytiker: Bopriserna större huvudvärk för Riksbanken än inflationen
Foto: Copyright (c) 2017 Shutterstock. No use without permission.
Notering
Kryptobolaget Safello rusar tresiffrigt i premiären
Aktier
Ericsson: Förlikning med Nokia kommer tynga resultatetNegativ påverkan på 80 miljoner euro
Index
Embracer och Sinch in i globalt index