Analyser (Uppdateras) Analyshusen fortsätter mitt i högsommaren att publicera färska analyser med köprekommendationer. Här är måndagens skörd.

DNB Markets höjer riktkursen för Oncopeptides till 40 kr från 14 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Även Carnegie höjer sin rekommendation för Oncopeptides, till köp från behåll. Riktkursen höjs till 25 från 8,30 kr. Det framgår av en analys, daterad 26 juni. Aktien stängde på 12,82 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Getinge till outperform, från market perform. Riktkursen skruvas ned till 385 kr från 405 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 230,40 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för Thule till behåll från köp. Det framgår av en uppdatering från banken.

Morgan Stanley har i fredags förra veckan sänkt sin rekommendation för Swedbank till undervikt från jämvikt. Det framgår av ett marknadsbrev. Den svenska aktiemarknaden höll stängt för handel i fredags.

Citi Investment Research har i fredags förra veckan sänkt sin rekommendation för Epiroc till neutral från köp. Riktkursen skruvades ned till 165 från 231 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. A-aktien i Epiroc stängde på 159 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer däremot sin rekommendation för Epiroc till köp från behåll. Riktkursen sänks till 200 från 220 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. A-aktien stängde på 159 kr föregående handelsdag.

Exane BNP Paribas höjer sin rekommendation för Novo Nordisk till neutral från underperform. Det skriver Reuters.