Analyser (Uppdateras) Handelsveckan inleds men några upprepade köprekommendationer från analysbolagen. Kindreds situation i Nedeländerna har bland annat lett till ändrade rekommendationer.

Pareto Securities sänker riktkursen för Kindred till 192 kr från 227 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Pareto har sänkt sina estimat på grund av situationen i Nederländerna där Kindred inte väntas få en licens i det andra kvartalet 2022, men har fortfarande en positiv grundsyn på bolaget. ”Vi menar fortsatt att Kindred handlas till en för stor rabatt jämfört med internationella sektorkollegor och förväntar oss att gapet kommer att minska i takt med att USA-affären fortsätter att växa och attrahera icke-nordiska investerare”, skriver Pareto i sin analys. Aktien stängde på 138,95 kr föregående handelsdag.

Carnegie sänker sin rekommendation för Kindred, till behåll från köp. Riktkursen sänks till 155 från 195 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities höjer riktkursen för Getinge till 418 kr från 389 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 351,40 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Nobia till 75 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nobias senaste stängningskurs var 57,65 kr.

Jefferies International inleder bevakning av Holmen med rekommendationen behåll. Riktkursen är 430 kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 386,50 kr föregående handelsdag.

Danske Bank Markets inleder bevakning av Hexatronic med rekommendationen köp. Riktkursen är 325 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 274 kr föregående handelsdag.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Skistar till behåll från köp. Riktkursen höjs till 175 från 160 kr. Det framgår av en analys. Skistar-aktien sjönk 6 procent efter fredagens rapport. På måndagen fortsatte aktien ned med ytterligare 3,1 procent till 165,40 kr.

Redeye inleder bevakning av forskningsbolaget Sprint Bioscience med ett rimligt värde för aktien på 6,70 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på måndagen. Värderingsintervallet sträcker sig från 2,30 till 12,00 kr per aktie i ett så kallat ”bear”- respektive ”bull”-scenario. Redeye ser förbättrade utsikter för Sprint Bioscience och pekar bland annat på det licensavtal med amerikanska läkemedelsbolaget Deciphera för cancerläkemedelsprogrammet Vps34 som meddelades för ett tag sedan. ”Sprint Bioscience pipeline för ytterligare partnerskapskandidater stärker vår övertygelse. Efter en period av långsam utveckling för bolagets samarbetsprojekt, är det enligt vår uppfattning modest värderade bolaget nu i god form där den nyligen avslutade kapitalanskaffningen ger en solid väg fram till nästa potentiella milstolpebetalning”, skriver Redeye. Sprint Biosciences aktie var vid 10.30-tiden på måndagen upp 1,2 procent till drygt 4,80 kr. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten.