Analyser (Uppdateras) Flera höjda rekommendationer och riktkurser finns bland måndagens färska analyser från analysföretagen. Bland dem finns SBB som fått tre höjda riktkurser efter förra veckans kapitalmarknadsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för SBB till 60 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. B-aktien i SBB stängde på 51,10 kr i fredags efter bolagets kapitalmarknadsdag.

Kepler Cheuvreux höjer också riktkursen för SBB, till 56 kr från 46 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Även Carnegie höjer riktkursen för SBB, till 58 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. 

HSBC höjer riktkursen för Embracer till 300 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 194,50 kr i fredags.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Afry till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 295 från 128 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 293,20 kr föregående handelsdag.

HSBC höjer sin rekommendation för Stillfront till behåll från minska. Riktkursen sänks till 65 från 80 kr. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 62,35 kr föregående handelsdag.

Carnegie höjer också sin rekommendation för Bonesupport till köp från behåll. Riktkursen sänks till 55 från 70 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 38,55 kr i fredags.

Pareto Securities inleder bevakning av Maha Energy med rekommendationen köp. Riktkursen är 17 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 12,66 kr i fredags.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Bakkafrost till köp från behåll. Riktkursen är 830 norska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 730,80 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Tethys Oil till köp från behåll. Riktkursen höjs till 65 från 60 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien var omkring 9.30-tiden på måndagen upp 1,6 procent till 51,10 kr.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Lundin Energy till köp från behåll. Riktkursen höjs till 340 från 290 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Under den tidiga handeln på måndagen var aktien upp 2 procent till 267,30 kr.

Riktkursen för Oncopeptides har sänkts till 100 kr från tidigare 135 av den nederländska banken Kempen, dock med upprepad köprekommendation. Det framgår av ett analysbrev. Under den tidiga handeln på måndagen var aktien i Oncopeptides upp som mest 12 procent för att omkring lunchtid ha fallit tillbaka till en uppgång om smärre 1,8 procent, till 47 kr på dagsbasis.