Analyser (Uppdateras) Den nya handelsveckan inleds bland annat med flera nya analyser med köprekommendationer från analysföretagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Tobii till köp från behåll. Riktkursen är 80 kr. Det skriver nyhetstjänsten PLX. Tobii föll 7,4 procent i fredags efter att ha redovisat en lägre omsättning och större förlust under det gångna kvartalet. Aktien stängde på 65 kr.

Carnegie inleder bevakning av Corem Property med rekommendationen köp. Riktkursen är 30 kr. Det skriver PLX. Aktien stängde på 24,60 kr i fredags.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Mekonomen till köp från behåll. Riktkursen höjs till 200 från 165 kr. Det framgår av en analys. Mekonomen steg 15 procent till 169 kr på fredagen efter rapport.

Kepler Cheuvreux höjer också riktkursen för Mekonomen, till 190 kr från 175 kr efter bilservicebolagets delårsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även Nordea Markets höjer riktkursen för Mekonomen, till 190 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Carnegie höjer riktkursen för Humana till 105 kr från 95 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Systemair till 357 kr från 325 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 364 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Beijer Alma till 244 kr från 226 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Carnegie höjer rekommendationen för Fractal till köp från tidigare behåll. Riktkursen är 36 kr, en sänkning från tidigare 49 kr. Det framgår av ett morgonbrev. Fractal rasade 37 procent i fredags efter rapport. På måndagsmorgonen handlades aktien till 28,90 kr.

Analysfirman Redeye inleder uppdragsbevakning av forskningsbolaget Cereno Scientific med ett med ett motiverat basvärde på 6 kr. Det framgår av en analys. I ett så kallat ”bear”-scenario är det motiverade värdet 2,30 kr medan det är 11 kr i ett ”bull”-scenario, enligt analysen. Aktien handlades till 5,09 kr på måndagsförmiddagen. Uppdragsbevakning innebär att Redeye får betalt från bolaget i fråga för att göra analysen.

Danske Bank Markets har höjt riktkursen för Surgical Science till 285 kr från tidigare 155 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad 23 augusti. Aktien handlades till 237 kr på måndagseftermiddagen. Surgical Science tillverkar virtual reality-simulatorer för kirurger och andra medicinska specialister.