Analyser (Uppdateras) Ett antal upprepade köprekommendationer finns i skörden från analysföretagen i inledningen till den sista handelsveckan i juli, bland annat har Veoneer fått ett par höjda riktkurser efter nyheten om ett möjligt uppköp av bolaget.

Nordea Markets höjer riktkursen för Veoneer till 330 kr från 260 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. I fredags förra veckan blev det känt att bolaget kommit överens med Magna International om att bli uppköpt för motsvarande 271 kr per aktie. Aktien stängde på 269,40 kr på fredagen.

Även Pareto Securities höjer riktkursen för Veoneer, till 530 kr från 300 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

DNB Markets sänker däremot sin rekommendation för Veoneer till behåll från köp. Riktkursen sänks till 270 från 300 kr. Det framgår av en analys. DNB Markets är av bedömer att budet från Magna International är ”tillräckligt attraktivt” och ser stor sannolikhet för att affären går igenom.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Skanska till 290 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 258,80 kr på fredagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker däremot sin rekommendation för Skanska till behåll från köp. Riktkursen är 265 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. 

Morgan Stanley höjer riktkursen för Boliden till 345 kr från 330 kr. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det rapporterar Reuters. Aktien stängde på 321 kr föregående handelsdag.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kindred till 188 kr från 183 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 145,30 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för SCA till 143 kr från 138 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen. Aktien stängde på 159 kr i fredags.

SEB Equities höjer riktkursen för Loomis till 320 kr från 310 kr efter fredagens kvartalsrapport som släpptes på fredagsmorgonen. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Loomis stängde på 275 kr på fredagen.

DNB Markets höjer också riktkursen för Loomis till 380 kr från 370 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Omkring 9.30-tiden på måndagen var aktien ned marginellt och kostade 274,80 kr.

Goldman Sachs höjer riktkursen för SBB till 45 kr från 32,10 kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av en analys. Under den inledande handeln på måndagen var B-aktien upp 0,2 procent och bytte händer till 43,10 kr.

ABG Sundal Collier har inlett bevakning av Revolutionrace, som säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet, med rekommendationen köp och riktkurs 90 kr. Det framgår av en analys. I samband med Revolutionrace börsdebut tidigare i juni agerade bland andra ABG rådgivare.

DNB Markets inleder bevakning av Aros med rekommendationen köp och riktkursen 62 kr. Det framgår av en analys där analytikern lyfter fram en attraktiv projektportfölj och en god historisk exekvering av bolaget. Byggrättsportföljen, som täcker drygt 8 års produktion, lyfts fram som central för bolaget tillsammans med projektplattformen, som DNB anser, är skalbar och redo för tillväxt. En stark fastighetsmarknad, kortsiktiga tillgångsbrister och ett långsiktigt bostadsunderskott är viktiga faktorer för bolagets fortsatta framgång, enligt analyshuset. Aros fokus och höga exponering mot Stockholms bostadsmarknad lyfts fram som intressant då prissättningen generellt är högre än för andra marknader. Aktien handlades till 55,50 kr på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Neles till behåll från köp. Riktkursen är 14,00 euro. Det framgår av en uppdatering från banken.

SEB Equities höjer däremot sin rekommendation för Neles till köp från behåll och justerar upp riktkursen till 15,70 från 13,00 euro. Det framgår av ett marknadsbrev från i fredags eftermiddag. Aktien stängde på 13,63 euro i Helsingfors på fredagen. Rekommendations- och riktkurshöjningen görs för att anpassa Neles-aktien till SEB:s syn på Valmet då SEB tror att samgåendet mellan de båda bolagen kommer att gå igenom. Neles resultat för det andra kvartalet var svagt på grund av leveransförseningar men organisk ordertillväxt och bruttomarginal var över SEB:s estimat. Återhämtning i efterfrågan väntas accelerera under kommande tolv månader, skriver SEB som lämnar sina estimat relativt oförändrade för helåren 2021-2023.