Analyser (Uppdateras) Några får nya analyser med köprekommendationer har publicerats av analysföretagen under måndagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 130 från 110 kr. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Aktien stängde på 113,20 kr i fredags.

DNB Markets höjer sin rekommendation för det danska läkemedelsbolaget Genmab till köp från sälj. Riktkursen höjs till 2.360 från 2.250 danska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien handlas upp med 1,7 procent på måndagen till nivåer kring 2.073 kr.

Även Bank of America höjer sin rekommendation för Genmab, till köp från neutral. Riktkursen ligger kvar 2.415 danska kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Aktien stängde på 2.038 danska kr i Köpenhamn på fredagen.

Citi Investment Research har höjt riktkursen för Alfa Laval till 350 kr från 281 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stiger med 2,2 procent till nivåer strax under 278 kr på måndagsförmiddagen.

Redeye initierar bevakning av bud- och transportbolaget Urb-it och har kommit fram till en värdering om 3,60 kr per aktie i ett basscenario. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Värderingsintervallet, från ”bear-” till ”bull-case”, sträcker sig från 1,20 till 7,60 kr per aktie. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen. Aktien i Urb-it stängde på 2,52 kr per aktie i fredags. Aktien har gått upp med drygt 100 procent det senaste året.