Analyser (Uppdateras) Även om rapportsäsongen är i avtagande producerar analysföretagen ständigt nya köprekommendationer. Här är måndagens färska köprekar.

SEB Equities höjer riktkursen för Oncopeptides till 210 kr från 184 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys efter att FDA under helgen godkänt Pepaxto (melflufen). Aktien stängde på drygt 180 kr på fredagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Oncopeptides till 350 kr från 335 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer riktkursen för Oncopeptides till 200 kr från 185 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Carlsberg till köp från behåll. Riktkursen höjs till 1.100 från 1.000 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 970 danska kr i fredags.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Lundbergs till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 418 från 383 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 420,20 kr i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för FM Mattsson till 200 kr från 190 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Fortum till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för det finländska medicinteknikbolaget Nanoform till 10,00 euro från 6,30 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 80,70 kr i Stockholm i fredags.

Nordea Markets har inlett bevakning av Gränges, som tillverkar produkter av valsad aluminium, med rekommendationen köp och riktkursen 140 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 107,30 kr på fredagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Bonesupport till behåll från köp. Riktkursen sänks till 58 från 65 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie konstaterar efter helgens ”oväntade” besked att FDA-godkännandet för Cerament kommer att bli försenat med cirka ett år. ”Vi ser fortfarande värde långsiktigt i aktien, men tror att aktien kommer att gå ned med cirka 25 procent efter nyheterna och sedan handlas sidledes de kommande 6-9 månaderna”, skrev Carnegie i sitt morgonbrev inför måndagens öppning. Aktien i Bonesupport hade fallit med cirka 15-16 procent till strax över 61 kr efter cirka 10 minuters handel på måndagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Cibus till köp från behåll. Riktkursen höjs till 174 från 166 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 162 kr.