Analyser (Uppdateras) Ett antal nya och upprepade köprekommendationer har utfärdats av analysföretagen så här direkt efter de många helgerna.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Skanska till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 200 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 224,30 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 220 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 194,45 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kindred till 105 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 93,28 kr föregående handelsdag.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Stillfront till 150 kr från 143 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 98,15 kr.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Lundin Energy till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 285 från 245 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 237,60 kr i fredags.

Nordea Markets återupptar bevakning av bygguthyrningsbolaget Adapteo och höjer riktkursen för bolaget till 129 kr från tidigare 109 kr. Rekommendationen är köp. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 95,20 kr i fredags.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Biotage till köp från behåll. Riktkursen höjs till 162 från 157 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 143,90 kr i fredags.

Nordea Markets inleder bevakning av textilåtervinningsföretaget Renewcell med köprekommendation och riktkursen 350 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken på måndagen. ”Även fast aktien har haft en flygande start sedan börsintroduktionen ser vi fortsatt en meningsfull uppsida. Vi ser uppsida från bland annat priser och snabbare än väntad tidsplan”, skriver Nordea Markets i analysen och noterar att aktiekursen även kan fortsätta gynnas av investerares intresse för gröna investeringar. Renewcell hade sin första handelsdag på First North i i slutet av november 2020 och har sedan dess stigit strax nästan 300 procent sedan dess från IPO-erbjudandet om 76 kr. Aktien stängde på 300,80 kr på fredagen.

Pareto Securities inleder bevakning av Renewcell med rekommendationen behåll. Riktkursen är 320 kr. Det framgår av en analys. Renewcell-aktien har stigit nästan 300 procent sedan noteringen i november 2020 och Pareto ser förhållandet mellan risk och avkastning som neutralt för 2021. Pareto anser att investeringscaset ser attraktivt ut på lång sikt och ser uppsidepotential på flera håll över tid.

Jefferies nedgraderar sin rekommendation för kontraktstillverkaren Recipharm till behåll från köp. Riktkursen höjs till 220 kr från tidigare 200 kr och landar därmed på samma nivå som budet från EQT IX. Det framgår av en analys på måndagen. Premien i budet som lades bedömer Jefferies vara rättvis. Bland Recipharms institutionella ägare uppges det däremot finnas en vilja att förhandla fram ett ännu högre bud. I ett positivt scenario ser Jefferies en riktkurs på 230 kr för Recipharm medan motsvarande nivå i ett negativt scenario landar på 170 kr. Den 14 december lade EQT IX, genom Roar Bidco, ett kontantbud på Recipharm på 220 kr per aktie.

Carnegie höjer riktkursen för Boozt till 215 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Aktien stängde på 178,20 kr i fredags.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Boliden till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 340 från 305 kr. Det framgår av en analys. DNB Markets framhåller att det enbart finns få potentiella positiva triggers för bolaget framöver. Bland annat ser banken nedsidopotential avseende Bolidens extrautdelning men också begränsad volymtillväxt de kommande åren för smält- och gruvbolaget. Strax efter 10-tiden på måndagen var aktien ned 1,6 procent till 311 kr.

 

Aktiechatt
Hernhag: Fem nordiska utdelningsfavoriterOch två bolag han nyligen ökat i
Notering
Här är Hemnets erbjudande inför noteringenVärderingen kan landa på nästan 12 miljarder
Börsen
Industri i topp på stark fredagsbörsVolvo steg mest bland storbolagen
Krönika
Lindberg: Lönsam matematik i köpmaskinerna
Blankning
De 15 mest blankade aktierna
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
Carnegie sänker Thule till sälj"Fortsatt god utveckling men hög värdering"
Foto: Shutterstock
Analys
Sinch värdering oroar DanskeBanken sänker estimaten
Analys
Jefferies: Risk för marginalpress i EssitySlopar köprekommendation
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Bomarknad: Rekordstort övertag för säljarna"Väldigt het marknad just nu"
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
DNB: Därför slopar vi köprekommendationen"Evolutions kurs reflekterar de kortsiktiga katalysatorerna"
Foto: istockphoto
Analyser
Aktierna som inte längre är köpvärdaEvolution, Gränges och Essity bland de som fått slopade köprekar
Aktie
New Wave lyfter efter omvända vinstvarningen
Sektor
Berenberg: Dags att plocka upp klimataktier efter falletAker Carbon Capture, Vestas, Powercell och Nel bland favoriterna
Blankning
Nordnet: Nu kommer återbäringen för utlånade aktierNorwegian gav mest ersättning
Placera
Danske Bank: Därför är Stockholmsbörsen bäst i världen"...men balansera portföljen ur ett globalt perspektiv"
Aktieportföljen
Omvänd vinstvarning lyfter portföljen
Kina
Kinas BNP-tillväxt över 18 procentMen ändå något lägre tillväxt än väntat
Bolag
Sparekonomen om alla omvända förvärv"Vill att det ska gå fort"
Budgeten
Andersson: En budget för att rädda jobben
Vårbudgeten
En pandemipräglad vårbudget
Foto: Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
USA
Biden eskalerar åtgärder mot RysslandInleder sanktioner mot sex ryska bolag
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Kepler: Skanska vinnare på Bidens infrastrukturpaket
Bostad
Hemnet: Ettor har inte hängt med i bostadsrallytRekordutbud och långa säljtider
Analys
SEB höjer Trelleborgs riktkursUpprepar köprekommendation
Fonder
Rekordkvartal för hedgefonder"Jordmån för de flesta aktiva tradingstrategierna"