Analyser (Uppdateras) Ett antal nya och upprepade köprekommendationer har utfärdats av analysföretagen så här direkt efter de många helgerna.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Skanska till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 200 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 224,30 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Trelleborg till 220 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 194,45 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kindred till 105 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 93,28 kr föregående handelsdag.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Stillfront till 150 kr från 143 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 98,15 kr.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Lundin Energy till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 285 från 245 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 237,60 kr i fredags.

Nordea Markets återupptar bevakning av bygguthyrningsbolaget Adapteo och höjer riktkursen för bolaget till 129 kr från tidigare 109 kr. Rekommendationen är köp. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 95,20 kr i fredags.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Biotage till köp från behåll. Riktkursen höjs till 162 från 157 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 143,90 kr i fredags.

Nordea Markets inleder bevakning av textilåtervinningsföretaget Renewcell med köprekommendation och riktkursen 350 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken på måndagen. ”Även fast aktien har haft en flygande start sedan börsintroduktionen ser vi fortsatt en meningsfull uppsida. Vi ser uppsida från bland annat priser och snabbare än väntad tidsplan”, skriver Nordea Markets i analysen och noterar att aktiekursen även kan fortsätta gynnas av investerares intresse för gröna investeringar. Renewcell hade sin första handelsdag på First North i i slutet av november 2020 och har sedan dess stigit strax nästan 300 procent sedan dess från IPO-erbjudandet om 76 kr. Aktien stängde på 300,80 kr på fredagen.

Pareto Securities inleder bevakning av Renewcell med rekommendationen behåll. Riktkursen är 320 kr. Det framgår av en analys. Renewcell-aktien har stigit nästan 300 procent sedan noteringen i november 2020 och Pareto ser förhållandet mellan risk och avkastning som neutralt för 2021. Pareto anser att investeringscaset ser attraktivt ut på lång sikt och ser uppsidepotential på flera håll över tid.

Jefferies nedgraderar sin rekommendation för kontraktstillverkaren Recipharm till behåll från köp. Riktkursen höjs till 220 kr från tidigare 200 kr och landar därmed på samma nivå som budet från EQT IX. Det framgår av en analys på måndagen. Premien i budet som lades bedömer Jefferies vara rättvis. Bland Recipharms institutionella ägare uppges det däremot finnas en vilja att förhandla fram ett ännu högre bud. I ett positivt scenario ser Jefferies en riktkurs på 230 kr för Recipharm medan motsvarande nivå i ett negativt scenario landar på 170 kr. Den 14 december lade EQT IX, genom Roar Bidco, ett kontantbud på Recipharm på 220 kr per aktie.

Carnegie höjer riktkursen för Boozt till 215 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Aktien stängde på 178,20 kr i fredags.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Boliden till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 340 från 305 kr. Det framgår av en analys. DNB Markets framhåller att det enbart finns få potentiella positiva triggers för bolaget framöver. Bland annat ser banken nedsidopotential avseende Bolidens extrautdelning men också begränsad volymtillväxt de kommande åren för smält- och gruvbolaget. Strax efter 10-tiden på måndagen var aktien ned 1,6 procent till 311 kr.

 

Räntan
Vice riksbankschef: Möjligt med räntesänkning trots pandemi
Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Börsen
Uppåt på Stockholmsbörsen
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"
Aktie
Bonava flaggar för högre resultat än väntad
Asien
Nedåt i Asien med Seoul i botten
Aktie
Omvänd vinstvarning från Nobia
Investera
Lärdomar om pengar och investeringarNy bok om pengars psykologi
Aktier
De mest blankade aktierna just nu
Aktiechatt
Hernhag: Mina utdelningsfavoriter för 2021
Analyser
Här är fredagens aktieanalyser
Analys
Analytiker oroas av Teslas tapp av marknadsandelar
Analys
DNB: HMS Networks för högt värderadSänker rekommendationen till sälj
USA
Biden: 1900 miljarder dollar i stödåtgärder
Placeringar
Rapport: "Korkade fondpengar" har snedvridit stora index
Aktie
"SAS får gratis draghjälp när Norwegian skrotar långlinjer"
Foto: Shutterstock
Placera
Threadneedle: Ljusa utsikter för tillväxtmarknaderna