Analyser (Uppdateras) Även under måndagen har några nya rekommendationer och riktkurser publicerats av analysföretagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för det finländska industribolaget Neles till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 13,00 euro. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 10,27 euro i Helsinfors på fredagen.

ABG Sundal Collier har sänkt riktkursen för Catena Media till 44 kr från 52 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys, ”Another disappointment”, som är daterad den 20 november. Aktien backade 17 procent i torsdags efter bolagets rapport och ytterligare 2,7 procent i fredags, till nivåer strax över 29 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Hansa Biopharma till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 190 från 100 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Hansa-aktien har stigit med 93 procent det senaste halvåret och kursen var 231,80 kr när marknaden stängde i fredags.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av det norska vätgasbolaget Nel med rekommendationen minska. Riktkursen sätts till 18,50 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev på måndagen. Kepler är skeptiskt vad gäller utsikterna för vätgasanvändning i lastbilar för långa distanser och menar att aktien i Nel är överexponerad till följd av framgången för Nikola Motors vätgaslastbilar. Aktien stängde på 22,89 norska kr i Oslo i fredags.

Nordea Markets inleder bevakning av Wästbygg med rekommendationen köp. Riktkursen är 115 kr. Det framgår av en analys. ”Företaget har accelererat sin nordiska expansion inom högmarginalsegmentet L&I och har som mål att öka andelen utvecklingsprojekt inom alla segment samt bygga upp en portfölj med samhällsfastigheter. Vi anser att Wästbyggs segmentsexponering är attraktiv och dess marknadsposition stark”, noterar Nordea Markets i analysen. Nordea var en av Wästbyggs finansiella rådgivare i samband med börsintroduktionsprocessen tidigare i höst. Wästbygg-aktien stängde på 93,50 kr i fredags.

Kepler Cheuvreux har sänkt sin riktkurs för kredithanteringsföretaget Intrum från 290 till 280 kr med bibehållen köprekommendation efter kapitalmarknadsdagen som gick av stapeln i onsdags. Intrum presenterade nya finansiella mål och ett omvandlingsprogram vid kapitalmarknadsdagen. ”Efter att ha grävt i de nya målen anser vi att ledningen varit något konservativa”, skriver Kepler. Intrums stängningskurs i fredags var 228,20 kr.