Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekommendationer men också en del riktkurshöjningar finns med bland de analyser som hittills publicerats på måndagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Instalco till köp från behåll. Riktkursen höjs till 253 från 222 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas upp cirka 8,6 procent på 211 kronor på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer rekommendationen för Genova Property Group till köp, från behåll. Riktkursen 79 kronor upprepas. Genova stängde på 70:20 kronor i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Clas Ohlson till köp från behåll. Riktkursen är fortsatt 110 kronor. Clas Ohlson stängde på 83:70 kronor i fredags.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Finnair till köp från behåll. Riktkursen höjs till 0:65 från 0:38 euro. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

”Finnair har tillräcklig likviditet för att ta förluster in i 2022 och på kort sikt ser konkurrenslandskapet gynnsamt ut”, skriver SEB.

Banken motiverar höjningen även med de senaste nyheterna på vaccinfronten. Ett vaccin kommer visserligen inte utrota viruset helt och hållet och återhämtningen kommer att ta tid, skriver SEB som understryker att ett vaccin ändå är startpunkten för en sådan återhämtning.

SEB Equities höjer riktkursen för Sobi till 360 kronor från 345 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Höjningen motiveras främst med att banken har tagit med Sobis nyligen inlicensierade produkt Pegcetacoplan i sina estimat och sin värdering.

Pareto Securities har höjt sin riktkurs för Embracer till 201 kronor från tidigare 180 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 173:20 kronor i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Holmen till 420 kronor från 380 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Nordea konstaterar att aktien har utvecklats väl under de senaste åren, men tror att det fortfarande finns en ”betydande uppsida”. Nordea menar att marknaden har bortsett från bolagets ”extraordinära tillväxt” inom grön energi.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dometic till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 105 från 100 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på fredagen på 96:76 kronor.

Jefferies International höjer riktkursen för Camurus till 273 kronor från 183 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Fredagens stängningskurs i Camurus var 201 kronor.

Pareto Securities höjer riktkursen för Storytel till 390 kronor från 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Storytel stängde på 211 kronor i fredags.

Pareto Securities sänker riktkursen för Cibus till 166 kronor från 169 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Cibus stängde på 160:60 kronor i fredags.

Carnegie sänker sin rekommendation för Garo till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 500 från 440 kronor. Aktien handlas kring 594 kronor på måndagen.

DNB Markets höjer sitt värderingsintervall för medicinteknikbolaget Isofol Medical till 14-28 kronor, från tidigare 10-23 kronor. Det framgår av en analys som ingår i DNB:s uppdragsbevakning av bolaget. Aktien stängde på fredagen på 17:40 kronor. Uppdragsbevakning innebär att bolaget betalar banken för bevakningen.

Redeye höjer sin värdering av kuvert- och förpackningstillverkaren Bong till 0:85 kronor, från tidigare 0:70 kronor, i det analyshuset kallar sitt basscenario. Det framgår av en kommentar som släpptes på måndagen. Aktien stängde på 0:52 kronor på fredagen.

Redeyes analyser har vanligen uppdragsanalyser där bolaget i fråga har betalat Redeye för bevakningen.

Rapport
Vinstfest för VolvoÄven orderingången klart högre än väntat
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Extrautdelning från Tele2
Rapport
USA-innehav tryckte upp Kinneviks substansvärde
Rapport
Rejält vinstlyft för Haldex
Rapport
Nent klart över förväntan
Börsen
Uppåt i Asien och muntert i Tokyo
Rapport
Thules resultat högre än väntat
Rapport
Husqvarna slog förväntningarna
Rapport
Ungefär som väntat för Axfood
Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: AP/TT
Wall Street
Återhämtning på Wall Street
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Börsen
Ericsson stärkte Stockholmsbörsen
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"
Köptips
DNB: Scandic vinnare på återhämtningenUtfärdar köprek på hotellbolaget
Bostad
Normalisering efter pandemin kan dämpa boprisrallyt