Analyser (Uppdateras) Några få analyser från analysföretagen finns att redovisa denna näst sista handelsdag i augusti.

Carnegie höjer sin rekommendation för Castellum till köp från behåll. Riktkursen höjs till 295 från 245 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 251 kr i fredags.

Pareto Securities sänker riktkursen för IT-bolaget 24Sevenoffice till 35 kr från tidigare 41 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 20,50 kr i fredags.

Analyshuset Redeye höjer sitt motiverade basvärde för Piezo Motor till 90 kr per aktie från tidigare 65 kr. Det framgår av en analys. Höjningen sker i spåren av det tidigare aviserade licensavtalet för mobilkameror samt en ”solid” rapport för det andra kvartalet, heter det i analysen. Värderingsintervallet sträcker sig mellan 40 och 140 kr. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakning. Aktien stängde på 70 kr i fredags.

Redeye har även inlett bevakning av det danska forskningsbolaget Initiator Pharma där det rimliga värdet är satt till 12 kr per aktie i ett basscenario. Det framgår av en analys. Riktvärdena i ett bear- respektive bullscenario är 3,50 och 24,50 kr per aktie. Initiator Pharma-aktien handlas på Spotlight Stock Market och var under måndagsförmiddagen upp drygt 11 procent till 7,92 kr.