Analyser (Uppdateras) Ett par färska rekommendationshöjningar men också några säljrekommendationer finns med bland de analyser som hittills publicerats på måndagen. Dessutom har det dykt upp en rad riktkursändringar.

Credit Suisse höjer sin rekommendation för SSAB till outperform från neutral. Riktkursen höjs till 33 från 29 kronor. A-aktien steg 2,1 procent till 31:39 kronor i den inledande handeln på måndagen.

Carnegie inleder bevakning av gamingbolaget Thunderful Group med en köprekommendation och riktkursen 95 kronor. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Thunderful stängde på 80:70 kronor i fredags. Aktien listades på First North den 7 december i fjol och priset i introduktionserbjudandet låg på 50 kronor. Carnegie var tillsammans med ABG Sundal Collier rådgivare i samband med noteringen på First North.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Volvo till 250 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 209:60 kronor i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Instalco till 307 kronor från 239 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 269:50 kronor föregående handelsdag.

SEB Equities höjer sin riktkurs för verkstadsföretaget Sandvik från 200 till 240 kronor med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys inför Sandviks bokslutsrapport på torsdag. Sandvik-aktien stängde i fredags vid 218:40 kronor på Stockholmsbörsen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nobia till 78 kronor från 71 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 65:70 kronor i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Alfa Laval till 240 kronor från 220 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Alfa Lavals stängningskurs på fredagens Stockholmsbörs var 234:90 kronor.

DNB Markets sänker riktkursen för Ericsson till 126 kronor från 134 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Getinge till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 170 från 210 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Aktien handlas kring 195 kronor på måndagen, ned cirka 0,3 procent.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Mycronic till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 255 från 225 kronor. Aktien stängde på 250 kronor i fredags och den har gått upp med 28 procent de tre senaste månaderna.

SEB Equities sänker sin rekommendation för det norska kemibolaget Yara till behåll från köp. Riktkursen sänks till 380 från 395 norska kronor. Aktien stängde på 386:90 norska kronor i Oslo i fredags.

HSBC sänker sin rekommendation för SAS till behåll från köp. Riktkursen är 1:70 kronor. Det skriver Bloomberg News. Aktien stängde på 1:72 kronor i fredags.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Avanza till behåll från köp. Riktkursen höjs däremot till 260 från 210 kronor. Aktien stängde på 250 kronor på fredagens Stockholmsbörs.

”Efter en kursrusning på 58 procent sedan vår uppdatering den 21 september förra året anser vi att det är en bra tid för en andhämtningspaus i Avanza”, skriver Kepler Cheuvreux.

Analysfirman Redeye höjer det rimliga värdet för Fortnox till 480 kronor per aktie, från tidigare 330 kronor, i ett basscenario. Det framgår av en uppdragsanalys. Aktien stängde på 442 kronor på fredagen. Uppdragsanalys innebär att bolaget betalar för bevakningen. Den bevakande analytikern äger aktier i Fortnox.

Affär
Batljan: Väntat att Castellum drog sig ur budstriden"Vi har all tid i världen"
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Aktier
Bolagen med högst direktavkastningNordea toppar listan
Börsen
Stängning klart uppåt
Aktier
Deutsche Bank: Blankade USA-aktier starka sedan mars ifjol
Foto: AP/TT
Wall Street
New York: Munter inledning på rapporttät vecka
Foto: AFP or licensors
Kryptovaluta
Bitcoin på rekordnivå efter Teslas miljardköpVill kunna ta betalt i bitcoin
Foto: istockphoto
Förmåner
Källor: Fri parkering ska inte förmånsbeskattas
Aktier
Aktiechefen: Sälj av och öka kassan inför rekyl"Ingen brist på riskvilja ännu"
Blankning
Blankarna flyr från FingerprintLägsta nivån på två år
Foto: istockphoto
Analys
ABG: Nokia är värd riskenAnalyshuset höjer till köp
Foto: istockphoto
Bostad
SBAB: Mäklarna tror på stigande bopriser
Analys
DNB sänker Nent till sälj
Analys
Arctic höjer Lundin Energy till köp
Analyser
Här är måndagens köprekar
Krönika
Hernhag: Fördelen med en blankad aktie
Köptips
Börsveckan: Två aktier att köpa... och två att avvakta med
Budstriden
Castellum drar tillbaka budet på Entra
Aktietips
Di: Bra ingångsläge i Swedish Match
Bopriser
SEB: Fler tror på stigande bopriser
Aktietips
AFV: Utrymme för uppvärdering i ProactTidningen rekommenderar köp
Börsen
Överlag uppåt i Asien
Bok
Ny bok: Filosofiskt och psykologiskt grepp om investeringarTänk själv och förstå dina investeringar utifrån ett eget perspektiv.
Årets Fond
Storbank blir Årets Fondbolag
Chatt
Hernhag: Mina fem amerikanska favoritaktier"IPO som jag är sugen på att teckna just nu"
Krönika
Hammarlund: Håll koll på fondvinnarna