Analyser (Uppdateras) Flera nya rekommendationer för Lundin Energy finns  bland måndagens färska analyser.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 260 från 240 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 253,70 kr i torsdags.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen höjs till 250 från 240 kr. Det framgår av en analys. SEB gillade bolagets rapport, men framhåller i analysen att aktien haft en stark utveckling på senare tid, såväl i absoluta som i relativa termer.

Arctic Securities höjer sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 240 från 140 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen höjs till 260 från 240 kr. Det framgår av en analys.

Även Nordea Markets sänker sin rekommendation för Lundin Energy, till behåll från köp. Riktkursen är 290 kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Equinor till behåll från köp. Riktkursen är 150 norska kr. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Millicom till 400 kr från 450 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien föll med 10,5 procent till 257 kr i torsdags efter bolagets rapport för det första kvartalet. ABG skriver att banken behåller fin ”fundamentalt positiva syn” på bolaget och aktien, men varnar samtidigt för att de kommande kvartalen kommer att bli ”brutala”.

Pareto Securities sänker riktkursen för Recipharm till 145 kr från 155 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 117 kr i torsdags.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Loomis till behåll från sälj. Riktkursen är 330 kr. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien till nivån 238,80.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för specialläkemedelsbolaget Karo Pharma till 57 kr från tidigare 42 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Karo Pharma rapporterade ett starkare resultat för det första kvartalet än väntat, med stöd av lageruppbyggnad av farmaceutiska produkter i spåren av covid-19-pandemin”, skriver Kepler Cheuvreux.

Carnegie inleder bevakning av Hoist Finance och rekommenderar köp av aktien. Det framgår av ett marknadsbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 40 kr. I torsdags stängde aktien på 27,22 kr och på måndagen backar den cirka 4 procent till nivåer strax över 26 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för det finländska byggbolaget YIT till 6,50 euro, från tidigare 7,20 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Försäljningen av den nordiska asfalteringsverksamheten godkändes den 1 april och kommer att innebära väsentligt lägre skuldsättning i det andra kvartalet”, skriver Kepler Cheuvreux, som dock betraktar rapporten för årets tre första månader som ”blandad”. YIT handlades vid 10.15-tiden på måndagen till drygt 4,81 euro på Helsingforsbörsen, en nedgång med 3,7 procent för dagen.

RBC Capital Markets sänker sin rekommendation för H&M till sector perform från outperform. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.