Analyser (Uppdateras) Några nya köprekommendationer finns även bland måndagens färska analyser från analysföretagen.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av Addnode med rekommendation köp. Riktkursen är 250 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 201 kr i fredags.

SEB Equities höjde i fredags riktkursen för Swedish Match till 650 kr från 540 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 594 kr på fredagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Tieto Evry till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Latour till behåll från sälj. Riktkursen är 170 kr. Det framgår av Bloomberg. Latours aktie stängde på 167 kr i fredags.

Goldman Sachs & Co sänker riktkursen för Boliden till 218 kr från 225 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Bolidens aktie stängde förra veckans handel på 233,40 kr.

RX Securities upptar Orexos aktie för bevakning och rekommenderar köp. Riktkursen är 90 kr. Det rapporterar Bloomberg News. Orexos aktie stängde på 63,20 kr i fredags.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Nokian Renkaat till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 26 från 27 euro. Det framgår av Bloomberg. Nokian Renkaats aktie handlades kring 27,10 euro i Helsingforsbörsens öppning på måndagen.

Carnegie höjer riktkursen för Leo Vegas till 40 kr från 36 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på fredagskvällen.

Carnegie återupptar sin bevakning av ögonsensorbolaget Tobii och sätter rekommendationen köp. Riktkursen är 55 kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas till drygt 47 kr vid lunchtid på måndagen, en uppgång för dagen med 1,6 procent.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Besqab till behåll från minska. Riktkursen höjs till 145 från 140 kr. Det framgår av Bloomberg. Besqabs aktie handlades till 143 kr på måndagsförmiddagen.