Analyser En ny köprek finns bland februaris första analyser från analysföretagen.

JP Morgan höjer riktkursen för Electrolux till 240 kr från 233 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Electrolux var en förlorare på fredagen efter att vitvarubolaget släppt rapport för det fjärde kvartalet. Aktien handlades ned med 2,3 procent till 228,70 kr. Koncernens rörelseresultatet kom in något bättre än väntat, men resultatet för Nordamerika var 28 procent sämre än Infronts konsensus. Dessutom väntas problemen med fabriksflytten i USA kvarstå och leda till en förlust i Nordamerika första kvartalet 2020.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Academedia till köp från behåll. Riktkursen är 85 kr. Det framgår av en analys. Academedia steg 11,5 procent på fredagen till 58 kr efter bolagets rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Epiroc till behåll från sälj. Riktkursen är 105 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde förra veckans handel på 111,70 kr.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Academedia till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 62 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Academedia steg 11,5 procent på fredagen till 58 kr efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Barclays initierar bevakning av Sobi och sätter rekommendationen till undervikt och riktkursen till 160 kr. Det rapporterar Bloomberg. Aktien stängde på drygt 172 kr i fredags och aktien har gått upp med 11,4 procent sedan nyår.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för JM till 340 kr från 320 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. JM aktien stängde på 294,60 under fredagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Dometic till 78 kr från 85 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Dometic stängde under fredagen på 87,90, ned 5,8 procent, efter att ha presenterat en kvartalsrapport långt under analytikerna i Infronts sammanställnings förväntningar.

Nordea Markets höjer riktkursen för Volvo till 200 kr från 185 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 165,30 kr på fredagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Lifco till 320 kr från 330 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Aktien backade 5,6 procent till 568,50 kr på fredagen efter bolagets delårsrapport som bland annat visade att en organisk intäktsminskning med 2,3 procent för kvartalet.

Carnegie sänker sin rekommendation för Storytel till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 185 från 140 kr. Det framgår av en analys. Aktien handlas ned 3,5 procent till 166 kr på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Magnolia Bostad till 58 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 48 kr på måndagsförmiddagen.