Analyser (Uppdateras) Flera nya köprekar finns bland måndagens analyser från analyshusen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ratos till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 18 från 22 kr. Även Kepler Cheuvreux höjer rekommendationen för Ratos till behåll, från sälj. Keplers riktkurs sänks till 21 kr från 24 kr. Det framgår av Bloomberg. Ratos aktie stängde på kursen 18,95 kr på fredagen.

Pareto Securities minskar riktkursen för Nibe till 105 kr från 110 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys efter Nibes delårsrapport i fredags där resultatet var lägre än väntat.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Addtech till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 200 från 254 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken som nyligen bytt analytiker i bevakningen av Addtech. Aktien i Addtech stängde på cirka 245 kr i fredags. Danske Bank ser med andra ord en nedsida på cirka 20 procent i aktien.

Nordea Markets återupptar bevakningen av Elekta och sätter rekommendationen köp. Riktkursen är 180 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 137,50 kr i fredags.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för bränslecellsbolaget Powercell till köp från behåll efter den senaste tidens kursnedgång i aktien. Riktkursen minskas samtidigt till 95 från 100 kr. Det framgår av en analys. Powercell presenterar sin nästa delårsrapport den 22 augusti. I fredags stängde Powercell-aktien på 78 kr.

Erik Penser Bank sätter rekommendationen ”Trading buy” på aktien i bettingbolaget Kindred. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. ”Vi anser att fallet i Kindredaktien sedan rapporten har varit omotiverat stort vilket gjort att aktien nu ser intressant ut baserat på kassaflödesmultiplar /…/. Vidare tror vi att Kindred kommer kunna absorbera de högre kostnaderna relaterade till spelskatter på sikt i Sverige vilket kommer ge ett uppsving i lönsamheten”, skriver Erik Penser. Bankens målkurs sätts till 75 kr. Aktien handlas kring 52,60 kr på måndagen, 1,3 procent upp.