Analyser (Uppdateras) Elekta får ändrade rekommendationer hos fyra olika analysföretag i måndagens analyser. Två aktier får dessutom nya köprekommendationer.

Pareto sänker riktkursen på Elekta till 160 kr, från 170 kr. Rekommendationen köp står fast. Det framgår av en analys.

Nordea sänker i sin tur riktkursen för Elekta till 170 kr, ned från 175 tidigare. Även här står köprekommendationen fast. Elekta backade med drygt 13 procent till 112 kr på fredagen efter bolagets rapport för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Även JP Morgan sänker sin rekommendation för Elekta till undervikt från neutral. Riktkursen sänks till 99 från 100 kr. Det framgår av Bloomberg.

SEB Equities höjer däremot sin rekommendation för Elekta till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 108 från 83 kr. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för NP3 till minska från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 67 från 65 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 69,70 kr på fredagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Stillfront till 251 kr från 232 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 161 kr i fredags.

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors har höjt sitt långsiktiga kreditbetyg för Sandvik till A-, från tidigare BBB+. Utsikterna för betyget är stabila. Det framgår av ett meddelande från Standard & Poors.

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för Zalando till 35 euro från 42 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Kinnevik är största ägare i Zalando med ett innehav på en knapp tredjedel av bolagets aktier. Fredagens stängningskurs var 26,18 euro för Zalandos aktie.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Clas Ohlson med rekommendationen köp och riktkurs 100 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 79,25 kr på fredagen.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Swedbank till behåll från köp. Riktkursen sänks till 208 från 239 kr. Det framgår av en analys.