Aktierekar (Uppdateras) En färsk köprek för Alleima men säljrekommendationer för Latour, SSAB och JM finns med bland de aktierekar som hittills publicerats på måndagen. 

Carnegie inleder bevakning av Alleima med rekommendationen köp. Riktkursen är 64 kronor. Aktien var upp 0,9 procent till 49:11 kronor under inledande måndagshandeln.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Boliden till outperform från market perform. Riktkursen är 560 kronor. Aktien stängde på fredagen på 381:85 kronor.

Nordea Markets inleder bevakning av Latour med rekommendationen sälj. Riktkursen är 181 kronor. Under den tidiga måndagshandeln var aktien ned 2,3 procent till närmare 200 kronor.

Nordea Markets återupptar bevakning av SSAB med rekommendationen sälj. Riktkursen är 58 kronor. B-aktien var ned 3,6 procent till 64:54 kronor under den tidiga måndagshandeln.

DNB Markets återupptar bevakningen av JM och sätter rekommendationen sälj. Riktkursen är 160 kronor. Aktien stängde på 199:90 kronor förgående handelsdag. DNB har inte haft någon rekommendation för JM-aktien under perioden då banken var involverad i SBB:s strategiska översyn av bolagets JM-innehav.

Pareto Securities sänker riktkursen för Orrön Energy till 24 kronor från 32 kronor. Rekommendationen köp upprepas.