Analyser (Uppdateras) Några nya rekommendationer har publicerats på måndagen, trots att vi är inne i Kristi Himmelsfärdsveckan som är en förkortad börsvecka. Här är dagens skörd.

Citi Investment Research höjer riktkursen för SSAB till 87 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. B-aktien i SSAB stängde på 53 kr föregående handelsdag.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Volvo Cars till behåll från köp. Riktkursen 82 kr upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 83,30 kr föregående handelsdag.

Pareto Securities sänker riktkursen för Renewcell till 250 kr från 315 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Pareto resonerar att efterfrågan på ”sannerligen cirkulära textiler” fortsätter att öka och troligen kommer Renewcell att utöka produktionskapaciteten ytterligare för att möta marknadens behov. För att lyckas med produktionsutvidgningen kan däremot ny extern finansiering behövas, skriver analyshuset. Pareto understryker samtidigt att förhållandet mellan risk och avkastning för Renewcell numera ser mer attraktivt ut än någonsin. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 0,2 procent till 119,90 kr.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Fractal, som är verksamt inom PC-gaminghårdvara, till köp från behåll. Riktkursen är 28 kr. Det framgår av en analys. Aktien var ned 0,2 procent till 21,60 kr under den tidiga måndagshandeln.