Insiders Börsens insiders fortsatte att vara köpglada under augusti, enligt Insiderfonders färska månadsanalys. Månadens "insideraktie" är ett bolag verksamt inom vertikala transportlösningar, eller hissar om man så vill.

Insynspersoner var fortsatt köpglada i augusti och fondbolaget Insiderfonders insiderindex noterade 161. Ett index över 150 innebär att insynspersoner köper mer än normalt och så har nu varit fallet 13 av de senaste 15 månaderna, enligt Insiderfonders insideranalys.

Fondförvaltaren konstaterar att det är ovanligt med en så här pass lång period av ”positiva” insiders och särskilt då vi har en längre börsuppgång i ryggen.

På sektornivå var insynspersoner inom finans och industri mest köpbenägna i augusti, med en köpandel om 91 respektive 85 procent, skriver Insiderfonder.

Alimak Group, verksamt inom vertikala transportlösningar, benämns i analysen som månadens aktie. Detta då fem insynsaktörer köpt aktier efter fallet i samband med bolagets kvartalsrapport. Bland köparna märks huvudägaren Latour, vd Tormud Gunleiksrud samt den tillfällige finanschefen Stefan Rinaldo.